Nέο λευκό κύμα των χιλιάδων εργαζομένων για τη δημόσια υγεία στη Μαδρίτη





Ένα νέο λευκό κύμα των χιλιάδων εργαζομένων για τη δημόσια υγεία στη Μαδρίτη ξεκίνησε σήμερα έξω στους δρόμους της πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε η Μαδρίτη,το οποίο παρέχει τη διαχείριση και ιδιωτικοποίηση έξι νοσοκομείων και 27 κέντρων υγείας. Τέσσερις στήλες από τα σημεία της Κοινότητας θα συναντηθούν στο Plaza de Cibeles και θα συνεχίζουν να την Puerta del Sol για να ζητήσουν την απόσυρση του σχεδίου.

 Γιατροί και νοσοκόμες κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως "Η υγεία δεν πωλείται, υπερασπίζεται". Άλλα συνθήματα ήταν παρόντες "Γιατί να αναθέτουν σε τρίτους χωρίς να ακούτε;",


 "Όχι απολύσεις, καμία αναγκαστική μετανάστευση", ή το κεντρικό πανό που λέει «Δεν έχουμε πολιτικές σημαίες, έχουμε τους ασθενείς". Επίσης,συνθήματα όπως "Θέλουμε ασθενείς, όχι πελάτες", "Υγεία ίδια, όχι επιχείρηση", "Αυτή η μάχη δεν πρόκειται να το χάσει" ή "Ναι μπορούμε, ναι μπορείτε".


Οι πορείες ξεκίνησαν νωρίς το πρωί από διάφορα μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής, Χετάφε, Ινφάντα Κριστίνα, Ινφαντα Λεονορ. Η πορεία θα πρέπει να καθοδηγείται βέβαια από ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα «Η δημόσια υγεία δεν είναι προς πώληση, υπερασπίζεται."




16-12-2012


Η διαμαρτυρία ήρθε μία ημέρα πριν από τον υπουργό υγείας που θα συναντηθεί με τη Συντονιστική Επιτροπή να ζητήσει συγκεκριμένες προτάσεις  για την προσαρμογή της περιφερειακής κυβέρνησης στο θέμα για την εξοικονόμηση.




πηγή ανάγνωση και ελεύθερη μετάφραση από την εφημερίδα ελ παϊς-EL PAIS