Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Ιατρικής Ομοσπονδίας των Ασφαλιστικών Ταμείων της Γερμανίας




Βερολίνο, Γερμανία
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Ιατρικής Ομοσπονδίας των Ασφαλιστικών Ταμείων της Γερμανίας, Αντρέας Κέλερ, με τις οποίες συνέκρινε την Άνγκελα Μέρκελ με τον Χίλτερ.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Κέλερ είπε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με τους ηγέτες που προσπάθησαν κατά καιρούς να ενώσουν την Ευρώπη, συμπεριλαμβάνοντας στον ίδιο κατάλογο και τον Αδόλφο Χίτλερ.

Ενώπιον 300 μελών της Ομοσπονδίας, ο Κέλερ δήλωσε: «Ιούλιος Καίσαρας, Καρλομάγνος, Ναπολέων, Αδόλφος Χίτλερ, Άνγκελα Μέρκελ: ο κατάλογος με τους ηγέτες που θέλησαν να ενώσουν την Ευρώπη είναι πολύ μακρύς. Και κάθε προσπάθεια αποτύγχανε εξαιτίας του ότι ουδείς μπορεί να φανταστεί ότι θα μένουν όλοι μαζί στο ένα και μοναδικό "Σπίτι-Ευρώπη"».

Λίγο αργότερα, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας διευκρίνισε ότι ο Αντρέας Κέλερ έκανε μια ειρωνική αναφορά και ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε να συγκρίνει την Άνγκελα Μέρκελ με τον Χίτλερ.


 


Μάλιστα, μετέφερε την λύπη του προέδρου για το γεγονός ότι η ειρωνική του διάθεση δεν έγινε αντιληπτή από όλους.

Τις αντιδράσεις μελών της Ομοσπονδίας, αλλά και πολιτικών προκάλεσαν οι δηλώσεις του Κέλερ.

«Πρόκειται για μια άστοχη, ηλίθια σύγκριση» δήλωσε στη Welt ο Καρλ Λάουτερμπαχ, εκπρόσωπος του SPD για την Υγεία, υποθέτοντας ότι ο Κέλερ ήταν... μεθυσμένος.

Ως «κραυγαλέο σφάλμα» περιέγραψε η ειδική των Πρασίνων σε θέματα Υγείας, Μπιργκίτ Μπέντερ τις δηλώσεις, λέγοντας ότι ένας αξιωματούχος στον τομέα της Υγείας «θα πρέπει να μιλάει για πράγματα που ξέρει».

Ο αρμόδιος του Κόμματος της Αριστεράς για τον τομέα της Υγείας στην Ομοσπονδιακή Βουλή, Χάραλντ Βάινμπεργκ, επέκρινε την ομιλία του Κέλερ.

«Δεν ξέρω πόσο ζεστό κρασί είχε πιεί ο κ. Κέλερ πριν πει αυτές τις ανιστόρητες, αντι-ευρωπαϊκές ανοησίες» είπε ο Βάινμπεργκ.

πηγή in.gr
Newsroom ΔΟΛ