Θέματα φτώχειας για τη Γερμανία





Αυξάνεται ο αριθμός των εργαζομένων στην Γερμανία που εγκλωβίζεται στην παγίδα του χαμηλού εισοδήματος, παρά τη διεθνή φήμη που έχει αποκτήσει η χώρα ως μεγάλη οικονομική δύναμη, προειδοποίησαν σήμερα ειδικοί για θέματα φτώχειας.

Το ποσοστό της φτώχειας στη χώρα κυμαίνεται μεταξύ του 14 και του 16% επί χρόνια και οι τάξεις των «εργαζόμενων φτωχών» αυξάνονται, ανακοίνωσε η Εθνική Διάσκεψη για την Φτώχεια, που είναι ένας συνασπισμός φιλανθρωπικών οργανώσεων και συνδικάτων.
Σχεδόν ένας στους τέσσερις εργαζόμενους αμείβεται χαμηλά με περίπου 9,50 ευρώ την ώρα στην δυτική Γερμανία και 7 ευρώ σε ανατολικά κρατίδια και περίπου 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι εργάζονται για λιγότερα από 5 ευρώ την ώρα, πρόσθεσε.


 


Ο συνασπισμός αυτός κατηγόρησε την συντηρητική κυβέρνηση υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ ότι παραμελεί τους φτωχούς της Γερμανίας και ζήτησε έναν εθνικό κατώτατο μισθό και περισσότερη κρατική βοήθεια για την κοινωνική στέγαση.
Τα επιδόματα των ανέργων θα πρέπει να αυξηθούν από τα 374 ευρώ μηνιαίως που είναι τώρα για τους ανύπανδρους σε περίπου 420 ευρώ, σύμφωνα με τον συνασπισμό, ο οποίος αξιώνει επίσης να υπάρξει κάποιου είδους βοήθεια για τις οικογένειες που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα, όπως η χορήγηση δωρεάν γευμάτων στα σχολεία.
Περίπου 7,6 εκατομμύρια άνθρωποι ή το 9,3% του πληθυσμού εξαρτάται τώρα από τα κρατικά επιδόματα για την επιβίωσή του, σύμφωνα με τον συνασπισμό.
Βάσει των στατιστικών δεδομένων της Γερμανίας, ένας άνθρωπος θεωρείται φτωχός αν η αμοιβή του είναι χαμηλότερη από το 60% του μέσου μισθού σε πανεθνικό επίπεδο.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

imerisia.gr