Ολλανδία...goedemorgen ειδικότητα

Μετά από δικα σας εμαιλ εψαξα για την ειδικοτητα στην Ολλανδια.Σας  παραθετω τις παρακατω πληροφορίες που συγκεντρωσα  από γερμανικες  σελιδες και άλλες σελίδες.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών απουδών από το πανεπιστήμιο, υπάρχουν πολλές δυνατότητες να ακολουθήσετε την  συμπληρωματική εκπαίδευση ειδικότητα στην Ολλανδια. Η εκπαίδευση για ένα ειδικευόμενο ιατρό και καταχώριση στις Κάτω Χώρες συντονίζονται από την Ιατρική Επιτροπή Εγγραφή ειδικός της Βασιλικής Ολλανδικής Ιατρικού Συλλόγου (KNMG). Καθοδηγείται από κανόνες και τη νομοθεσία σχετικά με αυτό το θέμα της Κεντρικής Ακαδημίας για την καταχώριση των Ειδικευμένων Ιατρών καθώς και των εθνικών (BIG-διάταγμα) και το διεθνές δίκαιο (διάταγμα 93/16 της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
Ο καθένας που θέλει να εργαστεί ως ιατρός ειδικευόμενος ή ως ιατρός ειδικευμένος στις Κάτω Χώρες, πρέπει πρώτα να έχουν λάβει άδεια να ασκεί την ιατρική στην Ολλανδία.Αυτό ελέγχεται από το ολλανδικό υπουργείο Δημόσιας Υγείας (VWS), καθώς και την οργάνωση που είναι η BIG-ΜΗΤΡΩΟ(big register).
Πληροφορίες στο τηλέφωνο    +31 900 8998225
Διεύθυνση Τ.Θ. 5850 2280 HW Rijswijk, Ολλανδία
 e-mail                info@bigregister.nl  
και ιστοσελίδα http://www.bigregister.nl
Αδειοδότηση είναι υποχρεωτική για τους ολλανδούς γιατρούς καθώς και ξένους γιατρούς. Για τα θέματα της μιας χώρας που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτό είναι συνήθως μια τυπική διαδικασία. Λόγω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ Ε.Ε  αναγνωρίζεται το πτυχιο Ε.Ε χωρίς εξετάσεις.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
Η εκπαίδευση του ειδικευμένου γιατρού, πραγματοποιείται συνήθως σε μια κλινική του νοσοκομείου. Αυτές οι κλινικές καθώς και οι επόπτες που εργάζονται εκεί, πρέπει να έχουν εγκριθεί επίσημα από την MSRC.Κατάλογοι εγκεκριμένων εγκαταστάσεις κατάρτισης διατίθενται στο γραφείο του MSRC. Η MSRC δεν μεσολαβήσει μεταξύ των υποψηφίων και της κατάρτισης.Δηλαδή κλινικές ήδη ικανές να κάνεις ειδικότητα συμβεβλημμενες Εκπαιδευτικες Μοναδες.
Άτομα που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα:
Αν είστε αποφοιτος μιας χώρας που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε) και doctorsdiploma ανήκει  στα κράτη-μελη  της ΕΕ, μια δοκιμασία γλωσσικών γνώσεων δεν είναι απαραίτητη, αν και η MRSC έντονα συμβουλεύει όλους να ακολουθούν ένα ολλανδικό γλωσσικό μάθημα. Για να λειτουργήσει σωστά ως ιατρός ή ο ειδικός, θα πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνούν με τους ασθενείς  και το ιατρικό προσωπικό.
Έγγραφα για την έναρξη ειδικότητας
• ο ξένος ιατρός οφείλει να αποστείλει επίσημο αίτημα στην Ιατρική Ειδικη Εγγραφή Επιτροπή (MSRC) μαζί με πληροφορίες σχετικά με την κατάρτιση και την εκπαίδευση ως γιατρός και ως ειδικό ιατρό.
 ο ιατρος  θα παρουσιαστεί στην Εκτελεστική Επιτροπή του MSRC. Αυτή η επιτροπή θα αξιολογήσει τις πληροφορίες που παρουσιάζονται και να αποφασίσει εάν ένα supervisionperiod είναι δυνατόν, ανάλογα με την ισότητα των εξειδικευμένη κατάρτιση. Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας θα πρέπει επίσης να ενημερώνονται σχετικά με τα πορίσματα της επιτροπής αυτής.
• στη συνέχεια ένα μέρος πρέπει να βρεθεί για supervisionperiod με μια ολλανδική εγκεκριμένο ειδικό ιατρό (επόπτης) σε MSRC-εγκεκριμένης εγκατάστασης και εκπαίδευσης για την ειδικότητα που αφορούν (η λίστα είναι διαθέσιμη). Μόλις έχετε βρει έναν τέτοιο μηχανισμό για την εκπαίδευση, θα πρέπει να ενημερώνουν την MSRC γι 'αυτό.
• εάν η εκτελεστική επιτροπή της MSRC αποφασίσει ότι ένα supervisionperiod μπορεί να ακολουθηθεί, πρέπει πρώτα να έχουν λαμβανει  άδεια να ασκεί την ιατρική (πλήρως ) από το ολλανδικό υπουργείο Δημόσιας Υγείας. Έτσι, η έναρξη της supervisonperiod είναι δυνατή μόνο μετά την έγκριση από την εκτελεστική επιτροπή της MSRC και με την άδεια του Υπουργού Δημόσιας Υγείας.
• ένα αντίγραφο του πτυχίου ιατρικής για ειδικότητα  και για ειδικευμένο ιατρό  το  δίπλωμα ειδίκευσης σας .Τα αντίγραφα πρέπει να έχουν πιστοποιηθεί από την αρχή που εξέδωσε το δίπλωμα. Η μετάφραση στα ολλανδικά αυτών των διπλωμάτων από πιστοποιημένο απο μεταφραστή απαραίτητα.
• ένα πλήρες βιογραφικό σημείωμα
• δήλωση (-ες) εκπαιδευτή σας (ες), στην οποία η διάρκεια και το περιεχόμενο της περιόδου άσκησης (ες) πρέπει να αναφέρεται
Σημαντικό για άτομα που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα:
Το  ιατρικο διπλωμα σας και διπλωμα ειδικότητας αντιστοιχα λαμβάνονται σε κρατος μελος της Ε.Ε, supervisionperiod και μια δοκιμασία γλωσσικών γνώσεων δεν είναι απαραίτητες, αν και η MRSC έντονα συμβουλεύει όλους να ακολουθήσουν μια ολλανδική γλώσσα Φυσικά. Για να λειτουργήσει σωστά ως ειδικευμένος ιατρός, θα πρέπει να είναι σε θέση να επικοινωνούν με τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό.
Για την γλωσσική εκπαίδευση για άτομα που την χρειάζονται
Οι δοκιμές για τη γλώσσα του MSRC που οργανώνεται από ένα σχολείο γλώσσας. Σε αυτό το ινστιτούτο θα μπορούν επίσης να ακολουθήσουν μια εκπαίδευση στην ολλανδική γλώσσα, πριν από τη δοκιμή. Η διεύθυνση είναι Instituut Jeroen BOSCH talenonderwijscentrum Taalstraat 36 Vught, στην Ολλανδία.
Για πρόσωπα που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση:
• ο ξένος γιατρός οφείλει να αποστείλει επίσημο αίτημα στην Ιατρική Ειδικός Εγγραφή Επιτροπής (MSRC) μαζί με πληροφορίες σχετικά με την κατάρτιση και την εκπαίδευση ως γιατρός και πιθανή πρόσθετη κατάρτιση, καθώς και επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου σας ως γιατρός.
• ο αλλοδαπος  γιατρός πρέπει να περάσει μια ειδική εξέταση στην ολλανδική γλώσσα. Αυτές οι δοκιμές που διοργάνωσε η MSRC περίπου 4 φορές το χρόνο.
• στη συνέχεια ένα μέρος πρέπει να βρεθεί για την εκπαίδευση ειδικότητας από εγκεκριμένο ειδικό ιατρό ολλανδικής (επόπτης) σε MSRC-εγκεκριμένης εγκατάστασης και εκπαίδευσης για την ειδικότητα που αφορούν. Μόλις έχετε βρει έναν τέτοιο μηχανισμό για την εκπαίδευση, θα πρέπει να ενημερώνουν την MSRC γι 'αυτό. Δεν μπορείτε να ξεκινήσετε με την εκπαίδευση ακόμα.
• αν όλες οι πληροφορίες έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα, θα παρουσιαστεί στην Εκτελεστική Επιτροπή του MSRC. Η εκτελεστική επιτροπή θα αξιολογήσει τις πληροφορίες που παρουσιάζονται. Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας θα πρέπει επίσης να ενημερώνονται σχετικά με τα πορίσματα της επιτροπής αυτής.
• εάν η εκτελεστική επιτροπή της MSRC αποφασίσει ότι όλα είναι σωστά, θα πρέπει να διαθέτουν άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος από τον Ολλανδό Υπουργό της Δημόσιας Υγείας. Έτσι η έναρξη της εκπαίδευσης είναι δυνατή μόνο μετά την έγκριση από την εκτελεστική επιτροπή της MSRC και με την άδεια του Υπουργού Δημόσιας Υγείας.
• Εφόσον η εκπαίδευση κρίνεται θετικά το αίτημα για εγγραφή θα πρέπει να αξιολογηθεί από την εκτελεστική επιτροπή του MSRC. Αν ολη  είναι σωστή, η καταχώριση ως ιατρικός ειδικός στην Ολλανδία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αφού έχετε λάβει πλήρη άδεια να ασκούν την ιατρική από τον Ολλανδό Υπουργό της Δημόσιας Υγείας.
Όσον αφορά Ι σημείο της επιστολής αυτής τα ακόλουθα έγγραφα πρέπει να υποβληθούν:
• ένα αντίγραφο του κύριο προσόν σας (πτυχίο γιατρού). Το αντίγραφο αυτό πρέπει να πιστοποιείται από την αρχή που εξέδωσε το δίπλωμα. Η μετάφραση στα ολλανδικά της εν λόγω διπλώματος από πιστοποιημένο μεταφραστή απαιτείται.
• ένα πλήρες βιογραφικό σημείωμα
• κατά περίπτωση, δήλωση (-ες) εκπαιδευτή σας (ες), στην οποία η διάρκεια και το περιεχόμενο της περιόδου άσκησης (ες) πρέπει να αναφέρεται
• σε περίπτωση που διέπει την εκπαίδευση για την οποία θέλετε να καταχωρηθεί, μια πλήρη έρευνα των δραστηριοτήτων και των επιδόσεων
• μια έρευνα των πιθανών θεωρητικά μαθήματα
• μια έρευνα των πιθανών επιστημονικών διαλέξεων πραγματοποιήθηκε και / ή επιστημονικά έγγραφα γραμμένα από εσάς
AMSTERDAM


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ,
ΑΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΟΥ  ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΝΕΙ (π.χ μέρος της ειδικότητας έχει παρακουλουθήσει ο ειδικευόμενος Ελλάδα ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα Ε.Ε)
Εάν έχετε ήδη ακολουθήσει μια περίοδο κατάρτισης εκτός της Ολλανδίας, αυτό μπορεί να μειώσει το συνολικό trainingperiod στην Ολλανδία. Ωστόσο, θα πρέπει να ξεκινήσει τον πλήρη κύκλο εκπαίδευσης στην Ολλανδία πρώτη. Μετά από ένα χρόνο εκπαίδευσης, η απόφαση θα γίνει σχετικά με αυτό το θέμα. Η συνολική trainingperiod στην Ολλανδία μπορεί να μειωθεί με το πολύ ένα έτος (διάταγμα αριθ.. 1-1989 της Κεντρικής Ακαδημίας για την καταχώριση των Ειδικευμένων Ιατρών).
ΔΕΙΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ