Να επιστρέψουν τα ασφάλιστρα υγείας





ΒΕΡΟΛΙΝΟ (AP / EB). Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Ντάνιελ Μπαρ, ζήτησε την εξέταση των ασφαλιστικων ταμειων που παρουσιαζουν δις πλεόνασμα (για πριμοδότηση ) να δωθουν ως επιστροφές στους ασφαλισμένους μερικα χρηματα απο τα κεφαλαια τους.

Ο Μπαρ θέλει οι ασφάλισμενοι να μοιράζονται το πλεόνασμα των κεφαλαίων των ασφαλιστκων τους ταμειων υγειας.Εάν πραγματικά θα μπορούσαν τα ταμεια υγειας και ασφαλισης απο τα κεφαλαία που μπορούν να πληρώσουν κάτι πίσω στα μέλη τους,και στη συνέχεια, να επωφεληθούν από μερικά εκατομμύρια νομίμως ασφαλισμένα,» είπε ο Μπαρ στην "Rheinische Post" (έκδοση Σαββάτου). "Ασφαλιστικές εταιρείες υγείας θα πρέπει να δράσουν τώρα, δεν μπορούν να πληρώσουν ολα τα μέλη τα χρήματά τους."
Ωστόσο, για τα μετρητά, η πριμοδότηση βγαινει έξω, αυτό θα αποτελέσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, τόνισε ο κ. Υπουργός. "Υπάρχουν ταμεία που έχουν δημιουργήσει μεγάλα πλεονάσματα. Ως εκ τούτου, ο νόμος προβλέπει ότι οι πόροι αυτοί μπορουν να πληρώσουν τα επιδόματα για τα μέλη τους. Η χρήση ισχυει με πολύ λίγα χρήματα", δήλωσε ο Μπαρ.

Καμία μείωση ασφαλίστρων
Ο Μπαρ είχε πει στις αρχές Φεβρουαρίου ότι δεν βλεπει κατι για τη μείωση του ποσοστού εισφοράς στην υποχρεωτική ασφάλιση υγείας και δεν αφησε κανένα περιθώριο, παρά το πλεόνασμα του ταμείου υγείας.

Μετρητά όφελος της εύρωστης οικονομιας.
Τέλος του 2011 η ασφάλιση υγείας ήταν τόσο σταθερό όσο υπάρχει σημερα κατι σπάνιο,  μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου αναπτύχθηκε μαξιλάρι περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα περισσότερα ταμεία έχουν ήδη καταργησει πρόσθετες εισφορές. Τώρα, το DAK Ταμειο Υγείας ανακοίνωσε τη συμπληρωματική συνεισφορά του μεχρι πρωτη απριλιου.

πηγη Μετάφραση από Ärzte Zeitung

Μετά από την μετάφραση αυτη που έκανα...διερωτάμαι στην Ελλάδα θα το έκαναν αυτο έστω και με πριμοδότηση τα ασφαλιστικά ταμεία;Αυτή τη στιγμή τα ελληνικα ταμεια ασφαλισης οχι δεν δίνουν παραπανω αλλά λιγότερα στους ασθενείς...αλλά πως να δώσουν αφού οχι μονο πλεονασμα δεν έχουν αλλα μονον ειναι χρεωμένα....
φιλικα Maria S Mar