Ο μύθος έλλειψης γιατρών


Οι ιατρικοι εκπροσωποι προειδοποιουν ξανα για μια σημαντικη ελλειψη γιατρων,αλλα οι τωρινοι αριθμοι αντικρουουν την αποψη αυτή.Απλα και μονο για ορισμενες γεωργικες περιοχες υπαρχει η αναγκη δρασης!
Οι ασθενεις οι οποιοι ζουν στην περιοχη του Starnberger See ψαχνουν για το σωστο οικογενειακο γιατρο.Οχι γιατι εκει υπαρχουν λιγοι γιατροι αλλα για να βρεις εκει τον εμπιστο γιατρο σαν εκλογη είναι μια προκληση επειδη εκει υπαρχουν πολλοι γιατροι.Γυρω στο 45% υπαρχουν περισσοτεροι οικογενειακοι γιατροι,συμφωνα οι προβλεπομενες αναγκες απαιτουν  λιγοτερους.Αναλογως  την περιοχη αυτή συμφωνα με το πλανο αναγκης  υπαρχει το μοναδικο με υπερπληθωρα δεν είναι καμμια εξαιρεση,όπως ο ιατρκος χαρτης του 2011 του WIdO αποδεικνυει.Υφισταται επισης στο Freiburg /Breisgau ή Μοναχο μια ισχυρη υπερπροσφορα γενικων ιατρων.Ομοιως και ολων των ειδικοτητων.Συνολικως αυξανεται ο αριθμος ιατρων εδώ και χρονια. «Υπηρχαν το 1990 92.000 νοσοκομειακοι ιατροι και το τελος του 2009 φτάνουν τους 139.000.Αυτο είναι μια αυξηση 50%» όπως διευκρινιζει ο Γιοακιμ Κλοσε από το WIdO.
  Αν και οι αριθμοι μιλουν με καθαρη γλωσσα ,ωστοσο ιατρικοι εκπροσωποι και πολιτικοι προειδοποιουν ότι οι ιατροι πηγαινουν εξω.Τα γεγονοτα όμως αντιλεγουν.. ο Κλοσε ξερει.. «Σχεδον υπαρχει εξυπηρετηση από ορισμενους ιατρους γενικης ή αλλων ειδικοτητων ιατρικης.Αυτο δεν εγκειται στο γεγονος ότι η Γερμανια διαθετει λιγους ιατρους αλλα στο ότι είναι οι γιατροι μη δικαιως η κατανομη τους  ανα περιοχες….»
παραθετω ενα χαρτη για να παρετε μιαν ιδεα..στο τι υπαρχει...Συγκρινετε με το αρθρο...
μια εικονα που δημιουργησα απο συνδιασμο εικονων ..πηγη διαδικτυο


Πηγη : περιοδικο του aok.de
Μεταφραση  που εκανα από ένα κομματι  αρθρου  που βρηκα στο περιοδικο του aok.de (AOK- είναι ένα ασφαλιστικο ταμειο υγειας  στη γερμανια)