Το Γ€ΥΡΩΜΑΝΙΚΟ….



Οι ελληνικές τράπεζες, οι χρηματιστηριακές τα πουλημένα ΜΜΕ στην Ελλάδα, αρκετοί δημοσιογράφοι και η χαμένη αξιοκρατία βοήθησαν την Ελλάδα να φτάσει στη δυσάρεστη θέση να «ξεφτυλίζεται» στην Ευρώπη….
Οι γερμανοί από νωρίς... αντιλήφθηκαν οτι οι έλληνες πολιτικοί είναι ιδιοτελείς και συμφεροντολόγοι,δεν αγαπούν την Ελλάδα και πήραν ό,τι ήθελαν, όπως ακριβώς το ήθελαν. Λίγες επιδοτήσεις και αρκετά δάνεια καταστρέφουν τον οικονομικό ιστό και την παραγωγή της Ελλάδας.Με το ευρώ αρχίζουμε όλοι να τυπώνουμε ίδιο νόμισμα. Αυτό σήμανε πως το χρήμα στην Ελλάδα μειώνεται συνεχώς λόγω του αρνητικού ισοζυγίου πληρωμών και των εμβασμάτων. Αρχίζουμε να βγαίζουμε περισσότερα ευρώ από όσα έρχονται στην Ελλάδα.Το ευρώ όμως εξοντώνει την εγχώρια παραγωγή καθώς αυτή δεν μπορεί να προστατευθεί από καμια υποτίμηση δραχμής αν χρειαστει , που στο παρελθόν μπορούσε…
Έτσι με το ευρώ η Γερμανία καταφερνει να επιβάλει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης πίεση και να την κάνει κυρίαρχη. Αυτό βοηθάει στις εξαγωγές της, στο 65% των οποίων πηγαίνει προς την Ε.Ε. Χώρες της Ευρώπης που δέχονται το €υρω σαν νόμισμα, δεν είχαν την δυνατότητα να υποτιμούν ευθέως, το εθνικό νόμισμά τους έναντι του μάρκου κι έτσι τα γερμανικά προϊόντα έμεναν σταθερά, ως προς την τιμή τους.Κι αρχίζει η τάση φθηνότερων εξαγόμενων γερμανικών προιόντων όπως αυτοκινήτα και οικιακές συσκευές.
Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι η Ελλάδα τότε παρουσίαζε πλασματικά στοιχεία για να εισέλθει στην Ευρωζώνη. Παρόλα αυτά την δέχτηκαν.Τώρα η Ελλάδα δεν μπορεί να εξοφλήσει τα χρέη της, όπως θα συμβαίνει με τα κράτη που έχουν αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο απέναντι στην Γερμανία.Έτσι η Γερμανία υποτάσσει την Ευρώπη. Ενώ όλες οι υπηρεσίες της ΕΕ εδρεύουν στις Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο και το Στρασβούργο, γιατί μόνον η ΕΚΤ εδρεύει στην Φραγκφούρτη της Γερμανίας....άλλη μια μορφή ελέγχου...
Ετσι έρχεται το πρόβλημα του εμπορικού ισοζυγίου, επιταχυνει την χρεοκοπία αφού στην Ελλάδα και στα άλλα κράτη της ευρωζώνης αφου πλέον παυουν να είναι ανταγωνιστικά αφού δεν υπάρχει τέτοιου είδους παραγωγή.
Μιλάνε για σχέδιο Μάρσαλ τα ΜΜΕ γερμανίας ,κι από το διαδύκτιο βρίσκω για το τότε: « τα κράτη που έλαβαν τη μικρότερη οικονομική ενίσχυση (Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία) αναπτύχθηκαν περισσότερο από τα υπόλοιπα. Πρέπει όμως να τονισθεί πως τα τελευταία ήταν και τα πιο κατεστραμμένα, άρα είχαν και τις μεγαλύτερες προοπτικές αποκατάστασης.To 1942 η Επιτροπή Οικονομικής Ανάπτυξης ανέδειξε ένα επιστημονικό επιτελείο για το ομόλογο τμήμα του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων. Οι ιδρυτές ήταν διευθυντές των βιομηχανιών ατσαλιού και ηλεκτρισμού όπως και των αυτοκινητοβιομηχανιών της Αμερικής, οι οποίοι όφειλαν το κέρδος τους στην παραγωγή πολεμικού υλικού. Αντιμετωπίζοντας μια περίοδο ειρήνης, φοβήθηκαν πως θα ήταν υποχρεωμένοι να ανταγωνιστούν εταιρίες σε επίπεδο μιας ελεύθερης αγοράς. Τα οικονομικά συμφέροντα των εταιριών, συνέπεσαν με τα πολιτικά συμφέροντα του προέδρου Τρούμαν (τα οποία, ακόμα λαμβάνουν κριτικές ως τα υπαίτια ενός "μεγάλου κράτους") και έτσι δημιουργήθηκε μια συμμαχία μεταξύ κράτους και εταιριών».

«τα δυο χρόνια της διαχείρισης της κρίσης του ευρώ, κυρίως από την Μέρκελ και τον Σαρκοζί, έχουν οδηγήσει σε ένα οικονομικό αδιέξοδο, σε μια κοινωνική κρίση και σε μια απόλυτη διαγραφή της πολιτικής και της δημοκρατίας»

Να θυμούνται όμως ότι ο ελληνικός λαός τους έχει καταλάβει και είναι στους δρόμους και εύχομαι να συνεχίσει έτσι,που έχει περάσει δια πυρος και σιδήρου αλλά μέχρι σήμερα στέκεται όρθιος στο ΔΡΟΜΟ!!!!
Και ένα μήνυμα στους γερμανούς…. Από τον Γιόσεφ Γκέμπελς, από το προσωπικό του ημερολόγιο, 9 Απριλίου 1941, Γερμανός Υπουργός Προπαγάνδας των Ναζί ,γράφει χαρακτηριστικά :«Απαγορεύω στον Τύπο να υποτιμήσει τους Έλληνες, να τους δυσφημίσει… Ο Φύρερ θαυμάζει την ανδρεία των Ελλήνων»
Φιλικά .....Maria S Mar