Μεταρρυθμίσεις υγείας στο Λονδίνο


Διαφωνίες για τη μεταρρύθμιση της υγείας στην Αγγλία
Από το Λονδίνο - Εσωτερικές εκτιμήσεις κινδύνου της βρετανικής Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS) έχουν τροφοδοτήσει τη συζήτηση σχετικά με την αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης στο Ηνωμένο Βασίλειο.Πληροφορίες απο την εφημερίδα The Guardian. Σύμφωνα με τις μεταρρυθμίσεις το συστημα υγειας θα μπορούσε να μειώσει την τεκμηρίωση της ασφάλειας των ασθενών και  να αυξάνει το κόστος, αυτος είναι ενας φόβος.



 Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας υπερασπίστηκε τη μεταρρύθμιση, ωστόσο: «σχέδια εκσυγχρονισμού μας είναι απαραίτητα εάν θέλουμε να προσφέρουμε στους ασθενείς περισσότερες επιλογές και να περιορισθεί η περιττή γραφειοκρατία», είπε.
Το φως της πρόσφατης συζήτησης είναι οι εκτιμήσεις του συστηματος υγειας, για την αξιολόγηση της παροχής υγειονομικής περίθαλψης με το παγκόσμιο σύστημα διαχείρισης του κινδύνου, όπως χρησιμοποιείται στη Γερμανία και σε πολλά νοσοκομεία: Όλοι οι εντοπισθέντες κινδυνοι αξιολογουνται χρησιμοποιώντας μια κλίμακα από ένα έως πέντε, σύμφωνα με πιθανότητα εμφάνισής τους και στο μέτρο του δυνατού θα πρέπει να έρθουν σε οποιαδήποτε ζημιά. Ο συνδυασμός της πιθανότητας και του μεγέθους δίνει μια τιμή από 1 έως 25, ετσι κατανέμονται οι κίνδυνοι.

Ενα μήνυμα "Υπάρχει κάτι πολύ λάθος, εδώ μιλάμε να προληφθεί η βλάβη στα παιδιά" δήλωσε ο εργατικός εμπειρογνώμονας υγείας Άντριου Μάρεϊ Μπουρνχαμ. Το συστημα υγείας αντιμετωπίζει μια «αδύνατη αποστολή», σαν να πρόκειται να σώσει περίπου 20 δισ. λίρες. Ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει"βάλετε την υπερηφάνεια πριν από την πολιτική για την ασφάλεια των ασθενών",και  κατηγόρησε τους πολιτικούς της αντιπολίτευσης και από την κυβέρνηση.Εφτασε η αναφορά 100.000 υποστηρικτές,να ψηφισουν με τις υπογραφές τους κατά του νομοσχεδίου.


πηγη αρθρου: μεταφραση απο aerzteblatt.de