Ετοιμάζουν βαλίτσες...





Τετρακόσιοι νέοι ιατροί και νοσηλευτές κατέκλυσαν χθες την αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας ώστε να ενημερωθούν από εκπροσώπους έξι ευρωπαϊκών χωρών για τις εργασιακές προοπτικές που τους ανοίγονται στο εξωτερικό.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Απασχόλησης Eures σε συνεργασία με εκπροσώπους νοσοκομείων από τη Γερμανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με σκοπό οι τελευταίοι να εντοπίσουν Ελληνες ιατρούς και νοσηλευτές που επιθυμούν να εργαστούν στις χώρες τους.




«Οι εκπρόσωποι των νοσοκομείων έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι με τα προσόντα των υποψηφίων», αναφέρει στο «Εθνος» η κ. Κατερίνα Φλάκα, συντονίστρια της υπηρεσίας Eures στην Ελλάδα, «ενώ μεγάλη εντύπωση τους προκάλεσε το γεγονός ότι πολλοί ιατροί και νοσηλευτές ήταν ήδη ενημερωμένοι για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να ενταχθούν στην αγορά εργασίας των χωρών τους», συμπληρώνει η ίδια.

 Ανάμεσα στο κοινό βρίσκονταν και πολλοί άνεργοι -κυρίως νοσηλεύτριες-, οι οποίοι αναζητούν εκτός Ελλάδας μια σανίδα σωτηρίας. «Δούλευα τρία χρόνια για μια ιδιωτική κλινική και παραιτήθηκα το περασμένο καλοκαίρι καθώς ήμουνα απλήρωτη από τον Απρίλιο», λέει η νοσηλεύτρια Ξάνθη Χρήστου, η οποία ευελπιστεί να βρει το συντομότερο δουλειά στη Γερμανία.


Ιδιαίτερα ικανοποιημένη με την «κατατοπιστική ενημέρωση» που έλαβε από τους Γερμανούς εργοδότες, στέκεται ιδιαίτερα στις μισθολογικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών: «Οι δουλειές για νοσηλευτές που προσφέρονται στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ, όταν οι αντίστοιχες στη Γερμανία αγγίζουν τα 2.000 ευρώ».
 

Από τη μεριά του, ο Γιώργος Καραγκούνης, ειδικευόμενος ιατρός στην Παθολογική-Ανατομική, παρότι είναι ευχαριστημένος με την πορεία της ειδικότητάς του, δηλώνει πρόθυμος να ξενιτευτεί αν του δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία:
«Αν μου αναγνωρίσουν τα δύο χρόνια της ειδικότητάς μου δεν θα το σκεφτόμουν και πολύ. Ετσι όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, σε ωθούν να φύγεις», λέει χαρακτηριστικά.

 Στη Θεσσαλονίκη
Την ευκαιρία να συναντηθούν με τους ξένους εκπροσώπους νοσοκομείων θα έχουν και οι ιατροί και οι νοσηλευτές της Βόρειας Ελλάδας, αφού η εκδήλωση θα επαναληφθεί την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στο Capsis Hotel στη Θεσσαλονίκη.



ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
πηγή εθνος