Tα ασφαλιστικά ταμεία της Γερμανίας σκέφτονται να καλύπτουν θεραπείες στην Ελλάδα

 
 
 
Τη δημιουργία επαγγελματικής τουριστικής σχολής στα πρότυπα του εκπαιδευτικού συστήματος της Γερμανίας, σε συνεργασία με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, πρότεινε η γερμανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνεργασία και υφυπουργό Εργασίας κ. Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, στη συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη την Παρασκευή.
Στην πρόταση αυτή η τουριστική εκπαίδευση συνδέεται με την αγορά εργασίας, καθώς οι σπουδαστές των σχολών αυτών παράλληλα με τις σπουδές τους θα κάνουν πρακτική εξάσκηση με αμοιβή από τους εργοδότες. Οι απόφοιτοι των συγκεκριμένων σχολών, ύστερα από τριετή φοίτηση, θα απασχολούνται στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία. Επίσης προτάθηκε η συνεργασία των εποπτευόμενων από το υπουργείο Τουρισμού σχολών Τουρισμού με τη γερμανική Σχολή Τουρισμού Fachhochschule Westkueste Heide. Από την πλευρά της η υπουργός ζήτησε να υπάρξει ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην τουριστική εκπαίδευση, με στόχο τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ).
 
 


«Θα προχωρήσουμε πολύ άμεσα στην δημιουργία μιας δομής που θα επιτρέπει τη συνεργασία Ελλάδας - Γερμανίας στο θέμα της εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων Ελλήνων οι οποίοι στη συνέχεια θα μπορούν να απορροφώνται άμεσα στην αγορά εργασίας», δήλωσε μεταξύ άλλων η κυρία Κεφαλογιάννη, τονίζοντας ότι «η Γερμανία αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά μας σε εξερχόμενο τουρισμό. Και άρα εμείς από την πλευρά μας πρέπει να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν, ώστε να μας επισκέπτονται ακόμη περισσότεροι Γερμανοί».

Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα του ιατρικού - ιαματικού τουρισμού, για το οποίο ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας πρότεινε την πραγματοποίηση ενός συνεδρίου στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης το 2013. Σχετικά με την προοπτική τα ασφαλιστικά ταμεία της Γερμανίας να καλύπτουν στους ασφαλισμένους τους σχετικές θεραπείες Ελλάδα, σε πρώτη φάση θα εξεταστεί αυτή η δυνατότητα να παρέχεται στους Ελληνες που ζουν στη Γερμανία και παίρνουν σύνταξη από Γερμανικό φορέα ασφάλισης. Αναφορά έγινε επίσης στον περιηγητικό τουρισμό, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα και με άλλου είδους προϊόντα, ενώ στην ατζέντα μπήκαν και τα ελληνικά προϊόντα διατροφής.
 
 
πηγή το Βήμα