H τεχνολογία του ipad απαραίτητη σε γιατρούς








Περίπου το 12 τοις εκατό στις Ηνωμενες Πολιτειες της Αμερικης των γιατρών χρησιμοποιούν iPads για κλινικούς σκοπούς, και 9 τοις εκατό χρησιμοποιούν κάποια άλλη μάρκα υπολογιστη για την πρόσβαση ή την εισαγωγή κλινικών δεδομένων.

"Όπως ήταν αναμενόμενο, ο επιτραπέζιος υπολογιστής είναι μακράν το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο εργαλείο, με το φορητό λαπτοπ σε δεύτερη θεση,» αναφέρει η μελέτη.

Ιατρός εκδότης κατάλογου "Το μικρό μπλε βιβλίο" αναφέρει οτι μεγαλύτερη χρήση παρουσιαζουν οι κινητες συσκευες  για κλινικούς λόγους, σε όλους τους τομείς -. Ιδίως τα smartphones.
"Η ανάπτυξη των κλινικών σε λύσεις τόσο για το iPad και τα smartphones δείχνουν την έναρξη μιας τάσης χρήσης που είναι πιθανό να συνεχιστεί, με την κλινική χρήση των εργαλείων αυτών, όπως αναφέρθηκε πιο διαδεδομένη από το e-συνταγογράφηση", αναφέρει η μελέτη.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία περιελάμβανε 1.190 γιατρούς σε 75 ειδικότητες, περίπου το 30 τοις εκατό των χειρουργών  έχουν iPads για κλινικούς σκοπούς, σε σύγκριση με μόλις 10 τοις εκατό των γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας.

 Ελαφρώς περισσότερο από το ένα τρίτο των γιατρών  επικοινωνουν με τους συναδέλφους τους μέσω e-mail και το 20 τοις εκατό  με τους ασθενείς, παρά το γεγονός ότι HIPAA δεν θεωρεί πρότυπο e-mail ένα ασφαλές μεσον για τη μετάδοση πληροφοριών για την υγεία που πρεπει να προστατεύεται.




πηγή στοιχεια για το άρθρο από ελευθερη μετάφραση από mobi health news