Απεργία στις 26 Ιουλίου, ανακοίνωσαν οι Ιταλοί φαρμακοποιοί



Φαρμακείο στη Ρώμη


Ρώμη, Ιταλία
Την κήρυξη απεργίας στις 26 Ιουλίου, ανακοίνωσαν οι Ιταλοί φαρμακοποιοί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της «αναθεώρησης των δαπανών της δημόσιας διοίκησης» στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση Μόντι.
Οι ενώσεις των Ιταλών φαρμακοποιών, διαδήλωσαν την Τρίτη έξω από την βουλή της Ρώμης κατά των προβλεπόμενων περικοπών, καταγγέλλοντας ότι «ένα στα τέσσερα φαρμακεία της Ιταλίας, κινδυνεύει να κλείσει λόγω της κρίσης».


Οι διαδηλωτές, είπαν «όχι» στη μείωση των δημοσίων δαπανών για ιατροφαρμακευτικό υλικό και τόνισαν ότι «σύντομα, δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθούν την προβλεπόμενη εκ περιτροπής, νυχτερινή λειτουργία», ενώ είναι αποφασισμένοι «ακόμη και να φτάσουν μέχρι την κατάργηση των συμβάσεων με τα ασφαλιστικά ταμεία του δημοσίου, που διέπουν την παροχή φαρμάκων».
Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ήδη στη φάση αυτή το 20% των Ιταλών φαρμακοποιών δεν είναι σε θέση να πληρώσει τους προμηθευτές του.


Οι ενώσεις των Ιταλών φαρμακοποιών, προειδοποιούν, τέλος, ότι «με τη σειρά περικοπών που μόλις ενέκρινε η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, κάθε φαρμακείο κινδυνεύει να χάσει σαράντα χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Κάτι που σημαίνει, δηλαδή, ότι ο κάθε ιδιοκτήτης, μπορεί να αναγκαστεί να απολύσει τουλάχιστον έναν εργαζόμενο.

Οι ενώσεις των Ιταλών φαρμακοποιών, προειδοποιούν, τέλος, ότι «με τη σειρά περικοπών που μόλις ενέκρινε η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, κάθε φαρμακείο κινδυνεύει να χάσει σαράντα χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Κάτι που σημαίνει, δηλαδή, ότι ο κάθε ιδιοκτήτης, μπορεί να αναγκαστεί να απολύσει τουλάχιστον έναν εργαζόμενο».


πηγή Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ