Ειδικότητα στο Νησί της Αφροδίτης



Ειδικότητα στην Κύπρο,μια ενδιαφέρουσα πρόταση...για Λευκωσία, Πάφο, Λάρνακα.
Η επιλογή των υποψηφίων για θέσεις ειδικευομένων ιατρών στις αναγνωρισμένες κλινικές των νοσοκομείων της Κύπρου, γίνεται μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις.Οι εξετάσεις αφορουν τους υποψήφιους για τις παθολογικες ειδικότητες που εμπίπτουν στον ευρύτερο κύκλο της Παθολογίας και  τους υποψήφιους των ειδικοτήτων της Χειρουργικής.
Δικαίωμα συμμετοχής στις γραπτές εξετάσεις της Κύπρου για εισαγωγή στην ειδικότητα έχουν πολίτες της Ε.Ε. με ισαξιο πτυχίο.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν, όσοι αποφοιτούν από Ιατρική Σχολή, μέχρι και την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας της υποβολής αιτήσεων, που ορίζεται καθε συγκεκριμένη φορά.


Στην Κύπρο κάθε εξέταση διαρκεί στις 3 ώρες και περιλαμβάνει 30 ερωτήσεις με σύντομη απάντηση ή ερωτήσεις καποιες από αυτές μικρά κλινικά προβλήματα προς επίλυση.
Εξεταστέα ύλη αφορά σε γενικές αρχές Παθολογίας και Χειρουργικής και προέρχονται από την ύλη που περιλαμβάνεται στα βασικά συγγράμματα Παθολογίας ή Χειρουργικής, όπως σαν των Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας.
Δικαίωμα συμμετοχής στις συνεντεύξεις έχουν οι επιτυχόντες της γραπτής εξέτασης.
Τη γραπτή εξέταση ακολουθούν συνεντεύξεις που διεξάγει η Επιτροπή Επιλογής του Υπουργείου Υγείας, η οποία αποτελείται, σύφωνα με τους σχετικούς Κανονισμούς, από 4 άτομα των αναγνωρισμένων κλινικών και έναν ιατρό, εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας.Εκτός από τον Πρόεδρο, τα δύο μέλη της Επιτροπής (ένας Παθολόγος και ένας Χειρούργος) είναι τα ίδια για όλες τις συνεντεύξεις, ενώ τα άλλα δύο μέλη της Επιτροπής αλλάζουν ανάλογα με την ειδικότητα της συνέντευξης.
Επιτυχόντες στη γραπτή εξέταση θεωρούνται όσοι από τους υποψήφιους εξασφαλίζουν βαθμολογία άνω του 50%. Οι επιτυχόντες αναρτούνται με τη σειρά επιτυχίας σε μια λίστα, από την οποία και καλούνται στις συνέντευξεις που ακολουθούν.Στην επόμενη εξεταστική περίοδο, οι υποψήφιοι που δεν έχουν στο μεταξύ επιλεγεί, έχουν το δικαίωμα, να ξαναδώσουν εξετάσεις για βελτίωση του βαθμού τους ή να παρεβρεθούν και να συμμετάσχουν με το βαθμό που έχουν ήδη πάρει στην προηγούμενη εξεταστική περίοδο.
Διαβαστε και στον συνδεσμο απο το Υπουργειο Υγειας της Κυπριακης Δημοκρατιας
http://www.moh.gov.cy/moh/moh.nsf/specialisers_gr/specialisers_gr?OpenDocument
Υπουργείο Υγείας Κύπρου


Μετά απο δικά σας εμαιλ κανω μιαν αναφορά στην ειδικότητα στην Κύπρο.Πληροφορίες που συγκέντρωσα από πληροφοριες στο διαδίκτυο.Αν υπαρχει καποια πληροφορια παραπανω,αν θέλετε στειλτε τη μου σε μειλ.