Στη Γερμανία το σύστημα θεωρείται εξαιρετικά αυστηρό. Οι υπάλληλοι ή οι γιατροί που παρανομούν εντοπίζονται σχεδόν αμέσως και με συνοπτικές διαδικασίες εκτοπίζονται από το σύστημα. Δε χρειάζεται δηλαδή να χτίσουν υπάλληλοι του ΙΚΑ όπως εδώ βίλες, πισίνες, εξοχικά και άλλα είδη πλουτισμού για να τους εξοβελίσει το σύστημα και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Στο μεταξύ επί ελληνικού εδάφους καθημερινά αποκαλύπτονται όλο και νέα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος με τους υπαλλήλους του ΙΚΑ Καλλιθέας που μοίραζαν αφειδώς επιδόματα παράνομα και εισέπρατταν τις χρυσές μίζες.   
Οι υπάλληλοι που αξιοποιούσαν διάφορους ασφαλισμένους στο όνομα των οποίων έβγαζαν τα επιδόματα, έστελναν ακόμη και SMS υπενθυμίζοντας στους «δικαιούχους» των επιδομάτων να μην ξεχαστούν αν ερωτηθούν από αστυνομικούς και να απαντήσουν ότι λαμβάνουν κανονικά το επίδομα. 
 Βέβαια από αυτή τη διαδικασία ευνοήθηκαν σχεδόν …όλοι οι συγγενείς των εμπλεκόμενων. Και αυτό διότι οι υπάλληλοι του ΙΚΑ έκοβαν επιδόματα για ανίψια, ξαδέρφες, θείες αλλά και σε φίλες. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι επί σειρά ετών στο ΙΚΑ Καλλιθέας δίνονταν περίπου 500 με 600 πλαστές παροχές τέτοιου τύπου.     

πηγή  iatropedia.gr από Δήμητρα Ευθυμιάδου