Έλλειψη γιατρών στην Κάτω Σαξονία



η Κάτω Σαξονία θέλει να προσελκύσει περισσότερους γιατρούς στη χώρα. Πέρα από τις υπάρχοντα κίνητρα είναι ήδη κατά τα έτη 2012 και 2013 ενα εκατομμύριο € αν ετος προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό, δήλωσε η υπουργός Υγείας Αϊγκουλ Οζκαν και σήμερα, όταν επισκέφτηκε ενα οικογενειακο ιατρειο στο Εμλιχχειμ. Με τα χρήματα αυτα οι νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις θα υποστηρίζονται οικονομικά, αν η κάλυψη είναι σε μια περιοχή κάτω από ένα ορισμένο όριο. Ειδικά στις αγροτικές περιοχές είναι συχνά δύσκολο να βρει διαδόχους για ιατρικές πρακτικές, είπε η Οζκάν.
Υποστήριξη για τους φοιτητές

Για να προσελκύσει περισσότερο τους γιατρούς να εργάζονται στην ύπαιθρο, στην Κάτω Σαξονία έχει υποστηρίξει από το 2010 οι φοιτητές ιατρικής που εργάζονται στο δεύτερο έτος των ιατρικών σπουδών στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Το εύρος των πανεπιστημιακών νοσοκομείων είναι συνήθως τόσο μεγάλο, ώστε οι μαθητές να παραμείνουν εκεί. Η προώθηση θα μάθουν τώρα περισσότερο από αυτούς, "πόσο ευχάριστο είναι να εργαστεί καποιος ως γιατρός," δήλωσε η Οζκάν.
Οι γιατροί στην ψυχιατρική:

Έξι τοις εκατό είναι κενές θεσεις, θέλουν να δελεάσουν τους γιατρούς στη χώρα
Στο μέλλον θα διευρύνει το φάσμα περαιτέρω, ανακοινώνοντας τον πολιτικό προγραμμα του CDU. Επί του παρόντος, οι μαθητές μπορούν να εργαστούν σε δώδεκα πρακτικές που προσφέρουν 24 θέσεις. Για την τετράμηνη παραμονή, θα λάβουν 2.400 ευρω. Οι κλινικές που χρηματοδοτουνται από ένα παρόμοιο ποσό. "Στην πραγματικότητα, θέλαμε η γενική ιατρική είναι επίσης ένα υποχρεωτικό μάθημα στο δεύτερο έτος τους. Αλλά δεδομένου ότι η επιστήμη έχει κάτι αντιθετο γι' αυτό ", δήλωσε η Οζκάν.

ο σύνδεσμος στα γερμανικα εδώ .

πηγή :μετάφραση από aerzteblatt.de