Κοινωνικά δίκτυα και γιατροί





facebook ή  twitter


Τα κοινωνικά δίκτυα στην ιατρική πρακτική
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της QuantiaMD, η μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα γιατρών, η χρήση των κοινωνικών δικτύων βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ των επαγγελματιών υγείας που τα χρησιμοποιούν αλλά και την ιατρική πρακτική μέσω συνεργατικών μεθόδων.

Ο αριθμός των ιατρών που χρησιμοποιούν τα social media για προσωπικές ή επαγγελματικές υποθέσεις έχει αυξηθεί κατακόρυφα - από περίπου 41 τοις εκατό στις αρχές του 2010 σε σχεδόν 90 τοις εκατό τον περασμένο Αύγουστο. Από αυτούς το 87 τοις εκατό κάνει προσωπική χρήση των social media, ενώ το 67 τοις εκατό το χρησιμοποιεί για επαγγελματικούς σκοπούς.

Στην έκθεση της η QuantiaMD αναφέρει επίσης ότι ενώ οι περισσότεροι γιατροί που χρησιμοποιούν τα social media, στην αρχή ήταν διστακτικοί στην χρήση σελίδων όπως το Facebook, Twitter, Google+, τώρα παρατηρούν μια απροσδόκητη βελτίωση στις πρακτικές τους.

Σε μια πρόσφατη δημοσίευση στο blog για την
Pediatric Inc, η παιδίατρος Dr. Natasha Burgert (@DoctorNatasha) περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο έκανε μια συμφωνία με τον εαυτό της ξεκινώντας την χρήση των κοινωνικών δικτύων. Ήθελε να δεί αν το αποτέλεσμα της χρήσης τους ήταν θετικό, δηαλδή θα βελτίωνε την πρακτική της ή θα την αποσπούσε από τα καθημερινά της καθήκοντα.

Το αποτέλεσμα του πρώτου χρόνου είναι ότι η γιατρός θα συνεχίσει το blogging και τη χρήση των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης. Είναι μια δραστηριότητα η οποία έχει βοηθήσει την καθημερινή ιατρική πρακτική της, τους ασθενείς της αλλά και την καριέρας της. Η ψηφιακή επικοινωνία μεταξύ της ιατρικής κοινότητας και των ασθενών δημιουργεί ένα συνεργασιακό περιβάλλον όπου κύριος σκοπός είναι η αποδοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας!







πηγή pmj news