Μειώσεις και στα γερμανικά νοσοκομεία



Η Γερμανική Ομοσπονδία Νοσοκομείων (DKG) προειδοποιει ,ότι η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα πρεπει  τις προγραμματισμένες μειώσεις σε ενδονοσοκομειακή περίθαλψη να τις αναβαλλει. Διαφορετικά, ανακοίνωσε την DKG θα προβει σε αντίμετρα. "Εάν ο συνασπισμός στην επόμενη εβδομάδα αποφασίσει σχετικά με τις νέες περικοπές σε βάρος των νοσοκομείων, τα νοσοκομεία θα αναγκαστούν τα 1,1 εκατομμύρια εργαζόμενοι του σε μια διαμαρτυρία εναντίον της κυβέρνησης της κοινότητας,"ο πρόεδρος Άλφρεντ Νταντσερ δήλωσε τη Δευτέρα στο Βερολίνο.Τα  280 εκατ.ευρώ , που στην αρχή του Μαΐου, ο συνασπισμός είχε υποσχεθεί στα νοσοκομεία, προφανώς τρώγονται από τα μέτρα μείωσης μέχρι το 2013. Τα νοσοκομεία θα πρέπει να αυξήσουν τους μισθούς κατά το τρέχον έτος, αλλά το επόμενο έτος, να τους καταβάλλουν στους εργαζομένους.


 Από το 2010 τη μείωση στο ποσό των 250 εκατ. ευρώ και τώρα πρόσφατα τις προβλεφθείσες περικοπές των εκατομμυρίων. Μια άλλη απόφαση του συνασπισμού προβλέπει ότι το 2014 οι περικοπές θα πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω κατά 300 εκατ. ευρώ.
Από το 2011 έως το 2014, στα νοσοκομεία τα εξοδα, σύμφωνα με το DKG(ομοσπονδια νοσοκομειου) συνολικού ύψους 3,7 δισ. ευρώ θα πρέπει να αφαιρεθούν. Οι τελευταίες τροποποιήσεις του CDU / CSU και FDP,που θα διεξαχθουν την προσεχή Πέμπτη στο νόμο για την επιβολή συστήματος τελών αφορουν για ψυχιατρικές και ψυχοσωματικες εγκαταστάσεις,καθως και την  τιμή προσανατολισμού που ανακοίνωσε εδώ και χρόνια, η οποία προορίζεται να αντικατοπτρίζει το πραγματικό κόστος της ανάπτυξης στα νοσοκομεία. Μέχρι στιγμής, τα κέρδη συμφωνα με το εκαστοτε νοσοκομείο  βρισκονται στο βασικό μισθό.Ετσι πρεπει να καθοριστεί ένα σημειο αναφορας."Το σημείο αναφοράς είναι μια μπλόφα," είπε ο Νταντσλερ. Η ομοσπονδια Νοσοκομειων διαμαρτυρήθηκε, εξάλλου, ότι στο μέλλον θα πρέπει να παρέχεται περιθαλψη μόνο στους ασθενείς με  επιλέον πληρωμή απο τους ιδιους για τη διαμονή τους στο νοσοκομείο, μέχρι να δώσει την ελευθερία να επιλέγουν το νοσοκομείο τους. Όπως προκύπτει από την τροποποίηση του CDU και του FDP, οι ασθενείς θα πρέπει να εξαιρούνται από τη μελλοντική πληρωμή των 10 € ανά ημέρα, αν επιλέγουν το νοσοκομείο για προγραμματισμένες υπηρεσίες, γεγονός που υποδηλώνει  τα μετρητά τους. «Ποιος έρχεται έτσι με ασθενοφόρο, έχει την κακή τύχη και πρέπει να πληρώσει", επέκρινε Ντατσλερ. "Ασυνεπής ρύθμιση δεν μπορεί να είναι."Επικρίθηκε έντονα από  την DKG(ομοσπονδια νοσοκομειων), ότι επιπλέον προσαυξήσεις  καθορίζουν  από το νόμο τα έτη 2013 και 2014 (με 25 τοις εκατό). Περισσότερες υπηρεσίες για τους ασθενείς που εξαρτώνται από παράγοντες όπως δημογραφικά στοιχεία, τις σταθερές βελτιώσεις στην ιατρική ή την αύξηση αυτών των ακριβών θεραπειών κατά του καρκίνου. Η ιατρική ανάγκη για περισσότερη οδηγεί σε αύξηση του κόστους νοσοκομείου. Το φάσμα ενός νοσοκομείου αποτελείται επίσης από τις επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης, θεραπείες για τον καρκίνο και τις γεννήσεις.Αλλά ο καθένας πρέπει να αντιληφθεί, ότι το βάρος του προσωπικού στα νοσοκομεία είναι εξαιρετικά υψηλό, είπε ο Μπάουμ. Σύμφωνα με το νόμο ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει για τα νοσοκομεία μέχρι το τέλος της τρέχουσας νομοθετικής περιόδου,3,6 ευρώ δισεκατομμύρια λιγότερα διαθέσιμα. Αν η Βουλή αποφασίσει στη συνέχεια ποιες προτεινόμενες αλλαγές παραμένουν τα νοσοκομεία ,δεν έχουν άλλη επιλογή από ό, τι σε εθνικό επίπεδο για να πραγματοποιησουν τις απαιτουμενες αναγκαιες εργασιες τους με προσοχη στις δαπανες .

 πηγή άρθρου :  κειμενο απο μεταφρασεις και βασισμενο σε γερμανικο τυπο,τηλεοραση,ärzteblatt