Βρετανοί γιατροί διαμαρτυρήθηκαν







Δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί γιατροί ιδιώτες και νοσοκομειακοι την Πέμπτη βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το νέο κανονισμό της ιατρικής συνταξιοδότησης. Είναι η απεργία των πρώτων γιατρών στο Βασίλειο για περισσότερα από 35 χρόνια.
Αφήσαν την  εργασία μιας ημέρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ενάντια σε αυτό που πιστεύουν,την άδικη αναθεώρηση των ιατρικών συνταξιοδότησεων.
Δεκάδες χιλιάδες εγχειρήσεις ακυρωθηκαν, αναφέρθηκε από την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη. Είναι η πρώτη φορά από το 1975  των βρετανών γιατρών κατέβηκαν σε απεργία την Πέμπτη στις 21 ιουνίου.


Ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου στο Λονδίνο δήλωσε η απεργία ήταν μια επιτυχία. Είναι σημαντικό να ενημερωθει το κοινό για την άνιση και άδικη μεταχείριση από την κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση Καμερον θέλει να μειώσει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γιατρών κατά 15 έως 20 τοις εκατό.Όλα τα κοινωνικά στρώματα θα έχουν να αντιμετωπίζουν τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση να σφίξουν το ζωνάρι και οι άγγλοι γιατροί δεν αποτελούν εξαίρεση.

Οι γιατροί αρνήθηκαν να εργαστούν γι'αυτό την Πέμπτη και αναφέρθηκε από πολλούς γιατρούς πρωτοβάθμιας οι ασθενείς μόνο των έκτακτων περιστατικων αντιμετωπίσθηκαν.Το ίδιο και στα νοσοκομεία, μόνο επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίσθηκαν.
Το Υπουργείο Υγείας στο Λονδίνου επέκρινε την απεργία ως περιττή και εγωιστική. Οι πάσχοντες ήταν σε όλες τις περιπτώσεις οι ασθενείς.Ενώσεις ασθενών στη Βρετανία επέκριναν τις απεργίες των γιατρών. Μόνο περιστασιακά υπήρχε συναίνεση προς την απεργία.



πηγή : κείμενο άρθρου από μετάφραση από γερμανικό τύπο και τηλεόραση