Απεργία βρετανών γιατρών



Οι βρετανοί οικογενειακοί γιατροί της βρίσκονται στην απεργία σύντομα. Ανακοίνωσαν στις 21 Ιούνιου στάσεις εργασίας σε εθνικό επίπεδο και είναι πιθανό να ανατρέψουν την κυβέρνηση των υπηρεσιών υγείας λένε οι παρατηρητές σε χάος,και φόβο. Αυτή είναι η πρώτη απεργία των γιατρών στη Βρετανία τα τελευταία 40 χρόνια.Τα περίπου 42.000 ατόμων ιατρών γενικής ιατρικής της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας εκφράζουν την διαμαρτυρία τους ενάντια στην πολιτική λιτότητας της κυβέρνησης Κάμερον μέσω της απεργίας.




Συγκεκριμένα, οι γιατροί εκτός από τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις συνταξιοδοτικές παροχές - σήμερα κατά μέσο όρο € 41.000 το χρόνο,για τους γιατρούς στο Ην.Βασίλειο,το Υπουργείο Υγείας Λονδίνο πιέζει ακόμα για επιπλέον περικοπές από 15 έως 20 τοις εκατό, επειδή δεν υπάρχουν χρήματα.
Εκτός από τους γιατρούς υπάρχουν και γιατροί στα νοσοκομείο και την γύρω περιοχή που επηρεάζονται να συμμετέχουν σε απεργία.Στους  ειδικευόμενους ιατρούς, η έγκριση για απεργία ήταν τόσο υψηλή  92 τοις εκατό. Στην έρευνα BMA ήταν 104.000 γιατροί. Περίπου το 50 τοις εκατό δίνουν την ψήφο τους. Η απεργία των γιατρών σε εθνικό επίπεδο στις 21 Ιούνιου είναι η πρώτη στη Βρετανία από το 1975. Θα διαρκέσει 24 ώρες.
Ενώ η BMA υπερασπίστηκε τις απεργίες, επέκριναν οι αξιωματούχοι υγείας και η ενωση των ασθενών, ότι "Η απεργία θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών".
Ο υπουργός Υγείας Λανσλεη ισχυρίζεται πως την "πιο γενναιόδωρη"απαίτηση έχουν οι συνταξιούχοι γιατροί μια σημαντικά υψηλότερη από τις άλλες απαιτήσεις των άλλων επαγγελματικών ομάδων στον δημόσιο τομέα.Στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η απεργία θα υπάρξει με μεγάλο ενδιαφέρον. Πολλές μεγάλες εφημερίδες έγραψαν στα πρωτοσέλιδα τους σχετικά με τις διαμαρτυρίες.Η κριτική από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.Ωστόσο, η κάλυψη είναι σε μεγάλο βαθμό κρίσιμη. Πολλοί παρατηρητές της πολιτικής για την υγεία επεσήμαναν ότι οι δράση αυτή θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη φροντίδα των ασθενών.


 Πηγή: ανάγνωση και ελεύθερη μετάφραση από  Ärzte Zeitung