Ενεργειακή Ιατρική






Η σελίδα υγείας Daily Health είναι αφιερωμένη στις νέες δυναμικές σύγχρονες τάσεις των επιστημών υγείας. Οι αναφορές μας σε διάσημες αλλά και λιγότερο γνωστές ιατρικές και εναλλακτικές μεθόδους, έχει ως κύριο στόχο την προβολή μίας διαφορετικής οπτικής γωνίας στα θέματα υγείας από αξιόπιστες πηγές και μόνο. Μια νέα προοπτική του θέματος 'υγεία', στην εποχή της αγχώδους καθημερινότητας για έναν καλύτερο τρόπο ζωής, σε μια εποχή που αλλάζει ραγδαία σε όλους τους τομείς.

Δεν επιχειρείται σύγκριση ούτε και αντιπαράθεση με κλασσικές, τεκμηριωμένες ιατρικές προσεγγίσεις και μεθόδους. Αντιθέτως, δίδεται και μία άλλη διάσταση των θεμάτων υγείας που απασχολούν ολοένα και περισσότερους πολίτες του σύγχρονου κόσμου και του βεβαρημένου δυτικού τρόπου ζωής. Η Ενεργειακή Ιατρική (Energy Medicine) είναι μία ευρεία κατηγορία εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων που χρησιμοποιούν ως θεραπευτικό όργανο την ενέργεια κάθε ζώντος οργανισμού.

Βασική αρχή της είναι ότι η ασθένεια αντικατοπτρίζεται στο ενεργειακό μας σώμα, αρκετό καιρό πριν την εκδήλωσή της σε σωματικό επίπεδο. Στην υπηρεσία της υγείας καμία μέθοδος δεν αποκλείει τις δυνατότητες μίας άλλης όταν αυτές κινούνται παράλληλα ή και συνδυαστικά, κατορθώνοντας επιτυχώς, να συμπληρώνουν και να ενισχύουν τους τρόπους αντιμετώπισης σοβαρών ασθενειών, δημιουργώντας αποτελεσματικές, πολύ-επίπεδες δυνατότητες ίασης.

Eπιμέλεια: Mαράγια Νάκου
dailyhealth@express.gr

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΑΓΙΑΣ

Μεγαλώνοντας και περνώντας έως και σήμερα τις μεγαλύτερες χρονικές περιόδους της ζωής της στο εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία και τη Μεγ. Βρετανία και ταξιδεύοντας για διάστημα άνω των δώδεκα ετών σε πάρα πολλές χώρες ανά τον κόσμο έχει προσωπικά μυηθεί στο χώρο της Ενεργειακής Ιατρικής. Ακολουθώντας τα διεθνή πρότυπα των πλέον σύγχρονων και εξελιγμένων ενεργειακών ιατρικών ορισμών, έχει στο ενεργητικό της προσωπικές εμπειρικές τεκμηριώσεις από περιστατικά ασθενών, παρακολουθώντας, συμμετέχοντας και εφαρμόζοντας μεθόδους εναλλακτικών ιατρικών εφαρμογών, με ανάλογα Alternative Medical Teams επιστημόνων και θεραπευτών Healers.

Σκοπός δικός της και των συνεργατών της είναι η αναφορά τους στις επιστημονικές βάσεις της Ενεργειακής Ιατρικής και η παροχή βασικών έγκυρων πληροφοριών και γνώσεων από πηγές του εξωτερικού. Ιδιαιτέρως, από πιστοποιημένα ινστιτούτα ερευνών, καθώς και από νοσοκομειακά κέντρα που εφαρμόζουν ανάλογες μεθόδους και πρακτικές, σε συνδυασμό με κλασσικές αγωγές θεραπείας της συμβατικής Ιατρικής .

ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΕΠΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ο παλμός της καρδιάς του ανθρωπίνου σώματος χτυπά δονητικά διαφορετικά στο κέντρο του Λονδίνου, σε μία από τις πιο φημισμένες περιοχές αξιόπιστων Κέντρων Ερευνών και Κλινικών Υγείας, στην περίφημη Harley Street . Μία ιδιαίτερη ομάδα που απαρτίζεται από διακεκριμένους ανθρώπους, με ευρύτατο αναγνωρισμένο έργο στο χώρο της Υγείας, συνεργάζεται εδώ και χρόνια κατακτώντας ολοένα και πιο υψηλό επίπεδο προόδου στις ειδικές εφαρμογές Ενεργειακών Μεθόδων Θεραπείας της Ενεργειακής Ιατρικής . Ο κύριος γνώμονας αυτών των μεθόδων είναι να δίδεται η κατά το δυνατόν πληρέστερη και αξιόπιστη πρόληψη και αντιμετώπιση σοβαρών και ανίατων ασθενειών.





Ακρογωνιαίο λίθο των εν λόγω Εναλλακτικών Ενεργειακών Εφαρμογών αποτελούν τα πολυάριθμα θετικά επιτεύγματα στο θεωρητικό τμήμα τους με ηχηρά διαπιστευτικά στοιχεία έως και σήμερα , όπως και ο μεγάλος αριθμός των θετικών αποτελεσμάτων ίασης στο ανθρώπινο φυσικό Σώμα ανά περίπτωση ασθενή.
Η έγκυρη πρόληψη και διάγνωση μέσω αυτών των εξειδικευμένων εφαρμογών στο Σώμα του ασθενή,όπως και η ( ειδική) πρωτοποριακή μεθοδολογία τους στον τρόπο θεραπείας σοβαρών ασθενειών, τις καθιστούν σημείο αναφοράς σε διεθνή κλίμακα. Ειδικοί του χώρου, χαρακτηρίζουν τις ανάλογες Ενεργειακές Ιατρικές Εφαρμογές ως μοναδικές στον κόσμο λόγο των άρρηκτων αποτελεσμάτων .

Συντελεστές της ομάδας που μετέχουν με ενεργό δράση είναι: (holistic - quantum - energetic - therapist) ολιστικοί, Κβαντικοί ενεργειολόγοι - αριστοτέχνες του είδους Healers - (Biotherapist) Bιοθεραπευτές, ιατροί- και ακαδημαϊκοί καθηγητές κλασσικής ιατρικής με ειδικότητες όπως: ψυχολόγοι, χειρουργοί ογκολόγοι , αθλίατροι, γυναικολόγοι , χειρουργοί επανορθωτικής πλαστικής και ορθοπεδικοί , καθώς επίσης και επιστημονικοί αναλυτές - ερευνητές .

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη συμμετοχή Ελλήνων Προσώπων που διαπρέπουν σε αυτήν την ομάδα , οι οποίοι με τις εναλλακτικές ιδιότητες και προσεγγίσεις τους στους τομείς εφαρμογών και έρευνας της Ενεργειακής Ιατρικής, έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στο σύνολο των έργων της ομάδας. Υπερβαίνουν τη στενή διαδικασία μεθόδων που δίδεται έως σήμερα από την κλασσική ιατρική και μόνο , και προσφέρουν ένα νέο ορίζοντα και μία νέα ουσιαστική ματιά στην θεμελιακή τάξη πραγμάτων στο χώρο της υγείας .

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ
Ενέργεια = Έργο που απαιτείται για να μεταβεί ένα σύστημα από μια αρχική κατάσταση σε μια τελική.

Kάθε φυσικό σύστημα περιέχει (ή εναλλακτικά αποθηκεύει) μία ποσότητα που ονομάζεται ενέργεια συνεπώς, είναι η ικανότητα ενός σώματος ή συστήματος να παράγει έργο.
Ενέργεια είναι η μετάβαση ενός αντικειμένου από δυνατότητα σε πραγματικότητα μέσω της κίνησης. Η ενέργεια χαρακτηρίζεται, τόσο στη θεωρία όσο και στη πράξη, περισσότερο ως μία λογιστική έννοια, που δίνει τη δυνατότητα πρόβλεψης της εξέλιξης ή της κίνησης ενός συστήματος.

Η ενέργεια είναι αναμφίβολα μια υπηρεσία ζωτικής σημασίας, είναι ο πρώτος καθοριστικός παράγοντας για την επιβίωση και διαμόρφωση των συνθηκών της ζωής του ανθρώπου. Τίποτα δεν θα γινόταν χωρίς ενέργεια. Εξαρτόμαστε από τις εκατοντάδες των διαφορετικών τρόπων με τους οποίους κάνει αισθητή την παρουσία της, καθώς οι άνθρωποι χρειάζονται ενέργεια για να κινηθούν και για να λειτουργήσουν. Το σύνολο των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων δεσμεύει, παράγει, καταναλώνει, μετατρέπει και αποθηκεύει τεράστια ποσά ενέργειας.

Η ενέργεια στο σύμπαν δεν παράγεται από τον μηδέν και δεν εξαφανίζεται.
Αυτός είναι και ο νόμος αρχής διατήρησης της ενέργειας.!!

Η συνολική ενέργεια διατηρείται . Ούτε δημιουργείται, ούτε εξαφανίζεται. Μετατρέπεται όμως διαρκώς από μία μορφή σε μία άλλη , π.χ. από καλή σε κακή, και αποθηκεύεται στα σώματα σε διάφορες μορφές. Τα σώματα που περιέχουν αποθηκευμένη ενέργεια την οποία μπορούν να απελευθερώσουν, ονομάζονται πηγές ενέργειας.


Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟΝ 21ΟΝ ΑΙΩΝΑ

H Ενεργειακή Ιατρική είναι μια μεγάλη κατηγορία εναλλακτικών θεραπευτικών μεθόδων οι οποίες στο σύνολο τους χαρακτηρίζονται από το ότι χρησιμοποιούν συμπαντικές ενεργειακές μεθόδους – τεχνικές για την πρόληψη ,αντιμετώπιση και ίαση διαφόρων ασθενειών στο ανθρώπινο σώμα. Η Ενεργειακή Ιατρική χαρακτηρίζει την καλή υγεία ,το σωστό ποσοστό ενέργειας που διέπει το σώμα, και είναι υπεύθυνο για την ομαλή λειτουργία του, του ανθρωπίνου συστήματος και των οργάνων του, κρατώντας σε ένα απόλυτο ισορροπημένο ενεργειακό επίπεδο τα ζωτικά όργανα και επιτυγχάνοντας έτσι την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.



 






Σύμφωνα με τον Ιπποκράτη, ο κάθε οργανισμός αντιμετωπίζεται ως σύνολο φυσικών ενεργειακών μονάδων, όπου το κάθε οργανικό σύστημα λειτουργεί αλληλένδετα σαν κρίκος στη βιολογική ανθρώπινη αλυσίδα .

Έτσι, η φιλοσοφία της Ενεργειακής Ιατρικής έχει ως βάση ότι οι ασθένειες εκδηλώνονται αρχικά στο ενεργειακό και έπειτα στο φυσικό σώμα.

Βλέπει γενικότερα των άνθρωπο στο σύνολο του ως ολοκληρωμένη οντότητα, και όχι π.χ ως καρδία , συκώτι , μεμονωμένα σε ένα τμήμα του όπως η κλασσική ιατρική.



Διανύοντας τον 21ον αιώνα αποτελεί πλέον πραγματικότητα το γεγονός ότι όλο και περισσότερα νοσοκομεία ανά τον κόσμο εντάσσουν στο δυναμικό τους ανάλογα τμήματα Ενεργειακής Ιατρικής και μεθοδολογίας , σε συνδυασμό με διάφορες ειδικότητες, και συνεργάζονται με ανάλογους Healers.

Η σύζευξη δυνάμεων σε πολλά περιστατικά ασθενών έχουν απογειώσει τα αποτελέσματα θεραπείας.

Σε Μεταμοσχευτικά Κέντρα στο εξωτερικό όπως στις Η.Π.Α εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η Ενεργειακή Ιατρική χρησιμοποιείται για τη βελτίωση στη διερεύνηση των ανοσοβιολογικών μηχανισμών της απόρριψης και της ανοχής του μοσχεύματος, και ειδικότερα για την ενίσχυση της καταλληλότητας αυτού προς τον ασθενή.(Σε ανάλογα ιατρικά περιστατικά και αναφορές γιατρών θα αναφερθούμε αναλυτικότερα σε επόμενες δημοσιεύσεις μας).

πηγή από http://www.express.gr/news/ygeia/701161oz_20130406701161.php3