Βραβευμένη Ελληνίδα γιατρός στην Αγγλία





Το μότο “Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της” επαληθεύεται με το παράδειγμα μιας βραβευμένης Ελληνίδας γιατρού στην Αγγλία. Ο λόγος γίνεται για την Mando Watchon που μάλιστα έχει λάβει τιμητικό βραβείον από τον ίδιο τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον.
Η ίδια έχει γεννηθεί στην Αγγλία αλλά οι γονείς της είναι από την Κρήτη και συγκεκριμένα από την Κίσσαμο Χανίων. Η ίδια μιλάει άπταιστα ελληνικά ενώ όπως τονίζει το αφιέρωμα της Daily Mail στέλνει τα παιδιά της σε ελληνικό σχολείο τα Σάββατα.


 



Το αφιέρωμα την συγκαταλέγει στους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας. Εργάζεται στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ενώ είναι και απόφοιτος του Cambridge. Είναι η πρώτη που έλαβε το “ Health Hero Award “ στην Γηραιά Αλβιόνα ύστερα από προτροπή του ιδίου του πρωθυπουργού.

Συγκινητική αλλά και συνάμα τραγική είναι η γνωριμία με τον Κάμερον. Ο Βρετανός πρωθυπουργός την γνώρισε με την ιδιότητα του πατέρα στο NHS Trust, δημόσιο νοσοκομείο στο Νησί και όχι ως πρωθυπουργός. Ο 6χρονος γιος του πάσχιζε από το σύνδρομο Οχταχάρα, που μοιάζει με επιληψία όμως οδηγεί σε εγκεφαλική παράλυση και στα πλαίσια στήριξης του εθνικού συστήματος υγείας πήγε στο νοσοκομείο που εργαζόταν τότε η Watson.

O Κάμερον συγκινήθηκε από την στάση της, για την φροντίδα που έδειξε στο νεαρό αγόρι αλλά και για την μάχη που έδωσε για να τον κρατήσει στην ζωή. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε, ενώ η ίδια ξέσπασε σε δάκρυα στην κηδεία του, όπως δηλώνει και ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος σε αυτή και στην εμπειρία που έζησε με τον 6χρονο γιό του Ιβάν δήλωσε χαρακτηριστικά: “ Με έκανε να νιώθω ασφαλής πως ο,τι είναι να γίνει θα γίνει. Γιατί την βράβευσα; Λόγου του συνδυασμού που την διακατέχει, είναι στοργική, έξυπνη, η θέληση που είχε έως το τέλος και επιμένει. Δεν τα παράτησε ποτέ. Δεν ψάχναμε το άγιο δισκοπότηρο για τον Ιβάν.”


πηγή από oloigiaolous.gr