Για την αναγνώριση γιατρών αλλοδαπών εκτός Ε.Ε.





Σχεδόν 12.000 γιατροί με την ολοκλήρωση στις ιατρικές σπουδές τους στο εξωτερικό, ζήτησαν από τον Απρίλιο του περασμένου έτους και το Φεβρουάριο του 2013, την αναγνώριση της επαγγελματικής τους κατάρτισης στη Γερμανία - και, επομένως,με την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος να εργαστουν στο νοσοκομείο,στα ιατρικά κέντρα ή να κανουν πρακτική.

Περίπου 5.000 από αυτούς είχαν λάβει το πτυχίο τους εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



 





Τώρα η Γερμανία είναι σε δίλημμα της προσφοράς.

Πρώτον, είναι πάντα η έλλειψη ειδικών στον τομέα της υγείας - και εδώ, μεταξύ άλλων, στους γιατρούς - τονιζει.
 Η πρόσκληση για μια γενναιόδωρη αναγνώριση πτυχίων ιατρικής πρακτικής που αποκτήθηκαν στο εξωτερικό ακούγεται πιο δυνατά.

Από την άλλη πλευρά, η ποιότητα της περίθαλψης στη Γερμανία δεν θα πρέπει να υποφέρει, για παράδειγμα επειδή χιλιάδες γιατροι από τις φτωχότερες αναπτυσσόμενες χώρες και τις αναδυόμενες θα μπορούσαν να εργάζονται εδώ, αν και έχουν λάβει συχνά μόνο μια σύντομη εκπαίδευση.

Αυτό απαιτεί απαιτήσεις προσόντων. Το ίδιο ισχύει και για τους γιατρούς από χώρες της Αφρικής και της Ευρασίας περιοχές των συγκρούσεων, οι οποίες, σε σύγκριση με σπουδές στη Γερμανία έχουν πραγματικά ελλείψεις στην εμπειρία.

Εδώ, οι αρμόδιες αρχές μπορούν, παρά τη νομική αξίωση - και τις πιθανές πολιτικές πιέσεις για την αναγνώριση - να μην είναι τυφλή.








πηγή :ανάγνωση και ελευθερη μετάφραση από Ärzte Zeitung
διαβάστε το και στα γερμανικά ΕΔΩ .