Περιμένουν περισσότερο για ένα ραντεβού




Για ειδικό γιατρο..
Γεγονός: ασθενείς ΠΩΣ πρέπει να περιμένουμε 20 ημέρες περισσότερο

Η προτιμησιακή μεταχείριση των ιδιωτικών ασθενών στο γιατρό είναι παροιμιώδης, ακόμη και αν είναι να έχουμε μερικούς αριθμούς που να το δείχνουν.

 Η έρευνα δείχνει από μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, ότι οι ασφαλισμένοι ασθενείς στην Έσση πρέπει να περιμένουν 20 ημέρες περισσότερο κατά μέσο όρο σε έναν ειδικό για ένα ραντεβού.


Αίθουσα αναμονής στο ιατρείο: θεραπεία με το ασφαλιστικό καθεστώς


 Στο Κάσσελ ζήτημα του καθεστώτος της ασφάλισης είναι όταν καλείτε το γραφείο του γιατρού σας.

 Δυστυχώς, δεν έχει τόση σημασία αν έχετε ιδιωτική ασφάλιση, από το νόμο ή αν ο πόνος σας έχει οδηγήσει  σ' ένα γιατρό - θα νόμιζε κανείς.
Ποιος απαντά στο ερώτημα σχετικά με το τηλέφωνο, αν είναι εξασφαλισμένος από το νόμο που παίρνει τηλέφωνο...αργότερα βλέπει ραντεβού με γνωστούς ή μέλη της οικογένειας που έχουν ιδιωτική ασφάλιση.

 


Μεγαλώνει ο χρόνος αναμονής



Η υγεία των ασθενών έχουν κατά μέσο όρο 20 ημερες να περιμένουν περισσότερο για ένα ραντεβού με έναν ειδικό από ότι στην ιδιωτική ασφάλιση.

Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, ο ελεγκτής κάλεσε δύο φορές σε γρήγορη διαδοχή σε οκτώ ειδικότητες: το δερματολογία, οφθαλμιατρικη, ΩΡΛ, νευρολογία, καρδιολογία, ακτινολογία, την εσωτερική ιατρική και την ορθοπεδική.

 Υπήρχαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των περιφερειών: στο Χανάου η υγεία των ασθενών έπρεπε να περιμένει κατά μέσο όρο 36 ημέρες περισσότερο στο Βισμπαντεν μόλις 11 ημέρες περισσότερο.

Ένα ακραίο παράδειγμα ήταν μια πρακτική στις μέρες στο Νταμρστατ 44 ημέρες αναμονή για τους ασθενείς με ιδιωτική ασφάλιση.
 Σε 17 ειδικότητες της Έσσης δεν πήραν κανένα απολύτως ραντεβού.







πηγή από www.spiegel.de
ανάγνωση και ελευθερη μετάφραση