Γερμανία και Αγγλία,δρόμοι αντίθετοι στη μετανάστευση





Το περιοδικό «Spiegel» αναφέρει σε άρθρο του την προσπάθεια της Βρετανίας να αποθαρρύνει μετανάστες να φθάσουν για εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως σημειώνει, η χώρα σκέφτεται ακόμη και την αρνητική εκστρατεία για τη Βρετανία, προκειμένου να πείσει δυνητικούς μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων - όπως Ρουμάνους και Βούλγαρους - να μη μεταναστεύσουν εκεί.


 

εικονα απο τη γερμανικη σελιδα στο διαδικτυο


Ο «Guardian» μάλιστα προτείνει ειρωνικά και ένα σύνθημα: «Παρακαλώ, μην έρθετε στη Βρετανία. Βρέχει συνέχεια και οι θέσεις εργασίας είναι σπάνιες και κακοπληρωμένες». Στον αντίποδα της Βρετανίας, το «Spiegel» υπερηφανεύεται για την ανάγκη πλήρωσης θέσεων που υπάρχει στη Γερμανία.

Προτείνει, επίσης, το πρόγραμμα της κυβέρνησης που έχει ως στόχο να προσελκύσει μετανάστες από άλλες χώρες σε εργασιακούς τομείς, όπου -φυσικά- υπάρχει ζήτηση. Το πρόγραμμα αυτό έχει τίτλο «The Job of my life» και προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρει ένας νέος που θέλει να εργαστεί στη Γερμανία. Μάλιστα, υπάρχουν και οι 20 κορυφαίες σε ζήτηση εργασίες στη χώρα.



Σελίδα στα γερμανικά  εδώ.

Διαβάστε επίσης απο το Ζοugla.gr : Βρετανία: Μην έρχεστε στη χώρα μας, είμαστε χάλια


Πηγή από  Μάριος Μπουμπής-zougla.gr