Περισσότεροι νέοι Έλληνες μεταναστεύουν στη Γερμανία




"Η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει μόνο το οικονομικό τίμημά της. Όλο και περισσότεροι νέοι Έλληνες μεταναστεύουν - ιδιαίτερα στη Γερμανία. Η ανησυχία τους για την οικονομική κατάσταση είναι τώρα μεγαλύτερη από την αγάπη τους για την πατρίδα τους", γράφει το γερμανικό Focus Online.

"Το Μάρτιο του 2012 έχει αρκετή ζέστη στην Ελλάδα. Οι πρώτες ανθισμένες αμυγδαλιές, η φύση σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Αυτή, όμως, για τους Έλληνες είναι κάτι το πολύ μακρινό.
Ειδικά οι νέοι -εξ αιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης- δεν έχουν σχεδόν καμία προοπτική. Όταν η Μαρία (24) και ο Νίκος είναι (25) στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης για να πουν το αντίο για μια ξένη χώρα, το θερμόμετρο δείχνει 25 βαθμούς Κελσίου. Όλη η οικογένεια έχει έρθει, τα δάκρυα τρέχουν ποτάμι. Αλλά η προσδοκία για μια καλύτερη ζωή υπερτερεί.
Κάτι που φαντάζει σαν ιστορία μετανάστη από χώρα του Τρίτου Κόσμου, συμβαίνει σχεδόν έξω από την πόρτα μας - μια χώρα της ΕΕ. Εν τω μεταξύ, η ανεργία των νέων στην Ελλάδα είναι σχεδόν στο 58%, το υψηλότερο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.


 


Όλο και περισσότεροι νέοι Έλληνες μεταναστεύουν ιδιαίτερα στη Γερμανία


 Ποτέ ξανά οι νέοι στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο καλά εκπαιδευμένοι όπως σήμερα. Αλλά δεν έχουν τις ευκαιρίες να το δείξουν. Οι θέσεις εργασίας που χρειάζονται οι νέοι Έλληνες σήμερα έχουν εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της κρίσης.



 Γι 'αυτό το λόγο όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να μεταναστεύσουν. Μηχανικοί, γιατροί, αλλά κι ανειδίκευτοι εργάτες δοκιμάζουν τώρα την τύχη τους στο εξωτερικό. Πολλοί από αυτούς προτιμούν τη Γερμανία, όπως ο Νίκος και η Μαρία - αυτή φοιτήτρια τέχνης, εκείνος μηχανικός. Όποιος μπορεί να πληρώσει, παρακολουθεί τα ακριβά μαθήματα Γερμανικών στα Ινστιτούτα στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.


 Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, μόνο το 2011, 25.000 περίπου Έλληνες μετανάστευσαν στη Γερμανία, οι ειδικοί κάνουν λόγο μέχρι και για 60.000 μετανάστες.

Από φόβο για έξοδο της χώρας από το Ευρώ, πολλοί Έλληνες έχουν ήδη στείλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. H Ελλάδα χάνει τώρα και το ανθρώπινο δυναμικό της;




H Ελλάδα χάνει τώρα και το ανθρώπινο δυναμικό της;



 Πηγή: e-go.gr