Προσέλευση γιατρών στη Γερμανία,παρ'όλα αυτά έλλειψη




Στο τέλος του 2012, υπήρχαν 12.286 γιατροί στο Βραδεμβούργο, 2,5 τοις εκατό περισσότεροι από ό, τι στα τέλη του 2011. Ωστόσο, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν έλλειψη γιατρών στην επαρχία. Αυτό αναφέρει ο Ιατρικός Συλλόγος . Ένας λόγος για αυτό είναι ότι, όλο και περισσότεροι γιατροί στο Βραδεμβούργο ήδη είναι συνταξιούχοι.
 Ο αριθμός τους αυξήθηκε σε 3.152, το οποίο είναι 3,0 τοις εκατό περισσότερο από ό, τι πέρυσι.
Συνολικά, ο αριθμός των ιατρών χωρίς ιατρική δραστηριότητα από 3,4 τοις εκατό.
Συμπεριλαμβανομένων, εκτός από τους συνταξιούχους, για παράδειγμα, είναι και οι γιατροί που βρίσκονται σε άδεια μητρότητας ή δεν είναι σε θέση να εργαστούν.

Στο Βραδεμβούργο,βλέπουμε σημαντικά περισσότερες γυναίκες από τους άνδρες αναφέρθηκαν: 6.479 γιατρίνες και 5.807 άνδρες ιατροί.

Ο αριθμός των νοσοκομειακών αυξήθηκε  1,5 τοις εκατό σε 3.576. Ωστόσο, ο αριθμός των ιατρών με ιατρείο ατομικό μειώθηκε κατά 0,6 τοις εκατό και 4,1 τοις εκατό σε συνεργαζόμενα ιατρεία.


 

Επαγγελματικά κλινικοί γιατροί αναφέρεται στο 3,2 τοις εκατό,και ιατρικά κέντρα και ιδιωτικά ιατρεία από 3,4 τοις εκατό σε 2,2 τοις εκατό. Ο αριθμός των βοηθών ιατρών σε πρακτική, ανέρχεται αύξηση κατά 16,4 τοις εκατό.
75 τοις εκατό αύξηθηκε ο αριθμός των νοσοκομειακών γιατρών απασχολούνται ως γιατρός,ή ως βοηθός ιατρού ή βοηθός έρευνας. Ο αριθμός των γιατρών που απασχολούνται από τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις παρέμεινε αμετάβλητος, άλλες ιατρικές δραστηριότητες, όπως στον τομέα των εκπροσώπων ή εμπειρογνώμονες πήγαν, σύμφωνα με το θάλαμο κατά 0,6 τοις εκατό. 




πηγή άρθρου/αναγνωση και ελεύθερη μεταφραση από aerzteblatt.de
δείτε το άρθρο και στη γερμανική γλώσσα εδώ .