Ανάγκη επαναπροσδιορισμού της μεταναστευτικής πολιτικής




Γερμανία: Ευρωπαϊκή λύση για τη μετανάστευση
Την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της μεταναστευτικής πολιτικής της Γερμανίας τόνισε σε τηλεοπτική του συνεντευξή, ο υπουργός Εσωτερικών, Χανς Πέτερ Φρίντριχ. Παράλληλα, ζήτησε την ανάληψη δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επίλυση του προβλήματος.

Το κύμα μετανάστευσης από χώρες που πρόσφατα έγιναν κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, αυξάνει τα προβλήματα ενσωμάτωσης των μεταναστών στον κοινωνικό ιστό.




 

Ένας από τους τομείς που σηκώνουν το κύριο βάρος των συνεπειών από την αύξηση των μεταναστών είναι εκείνος της παιδείας. Αρκετοί εκπαιδευτικοί επισημαίνουν τα προβλήματα, καθώς οι πόροι δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του αυξανόμενου αριθμού των μαθητών.

«Έχουμε 20 με 30 παιδιά που μεταναστεύουν κάθε μήνα από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Τα παιδιά πηγαίνουν στα ήδη υπάρχοντα σχολεία. Προσπαθούμε να βρούμε χώρους για αυτά, έχουμε φθάσει όμως στα όρια μας. Κάποια στιγμή δεν θα υπάρχουν πλέον διαθέσιμες θέσεις στα σχολεία», δήλωσε μια εκπαιδευτικός.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, μόνο το 2011, περίπου 150.000 Βούλγαροι και Ρουμάνοι μετανάστευσαν στη Γερμανία.

Δεν είναι λίγες οι φωνές στη χώρα, που ζητούν μια συνολική ευρωπαϊκή λύση, πριν το πρόβλημα της μετανάστευσης λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.



  πηγή άρθρου από euronews