Ζήτηση ιατρών στη Γερμανία και ιατρική ανεργία




Το παραδοξο ιατρικης ανεργιας και ζητησης ιατρων στη γερμανια αποτελει ενα θεμα που πολλοι ισως αναρωτιουνται.Η ιατρικη ελλειψη δεν εχει σχεση με τα ποσοστα ανεργιας.
Η ιατρικη ανεργια ειναι και γερμανικο φαινομενο,κατα ποσο ομως ισχυει;
Οι γερμανοι πολλες φορες δηλωνουν ανεργοι διοτι δεν εργαζονται ή επειδη αλλαζουν επαγγελμα.Ωστοσο οι θεσεις μενουν ακαλυπτες ή κενες για μεγαλο χρονικο διαστημα.Ετσι ποσοστιαια υπαρχει κενο καλυψης θεσεων ενω η ανεργια δεν βασιζεται στο γεγονος οτι δεν υπαρχουν θεσεις αλλα οτι οι γερμανοι ιατροι δεν τις αποδεχονται.

 





Ο αριθμος των ιατρων στη Γερμανια μειωνεται.Μια αναφορα το 1997 δηλωνονται ανεργοι 9.396 γιατροι ενω δεκα χρονια αργοτερα το 2007 μονο 3.686.



Αναφερω πιο παλια στο αρθρο για την ελλειψη ιατρων ως φαινομενο,τα παρακατω ως αιτια.Συγκεκριμενα:



Που οφειλεται λοιπον η ελλειψη ιατρων:



1. Ο αριθμος των εισακτεων και των αποφοιτων  γερμανων απο τις ιατρικες σχολες μειωνεται



2. Νεοι γερμανοι γιατροι μεταναστευουν για το εξωτερικο *το ετος 2010 απασχολουνται στο εξωτερικο 17 χιλιαδες γερμανοι γιατροι



3. Οι οικογενειακοι γερμανοι γιατροι δεν βρισκουν αντικαταστατες στις επαρχιακες πολεις.Οι νεοι γερμανοι γιατροι προτιμουν τις πολεις



4. Γερμανιδες γιατρινες σταματουν να εξασκουν το επαγγελμα λογω οικογενειακων υποχρεωσεων και παιδιων



5. Λογω πληθισμιακης αυξησης της Γερμανιας καθισταται αναγκαια η αυξηση αριθμου γιατρων



6. Λογω αναπτυξης της ιατρικης φροντιδας επιβαλλεται η αυξηση ιατρικου προσωπικου προς αποφυγη επισης της ταλαιπωριας των ασθενων



Στοιχεια που αφορουν τους αλλοδαπους ιατρους στη Γερμανια



α.21.784 ξενοι ιατροι απασχολουνται στη γερμανια



β.10.984 προερχονται απο την ευρωπαικη ενωση



γ.13.207 απασχολουνται σε κλινικες



δ.Οι ελληνες αποτελουν την δευτερη μεγαλυτερη ομαδα αλλοδαπων ιατρων στη γερμανια.


Πολλα νοσοκομεια και κλινικες δηλωνουν στη γερμανια οτι δεν δεχονται αιτησεις εργασιας εδω και 2 χρονια ενω υπαρχουν αγγελιες για ιατρικη και νοσηλευτικη εργασια.Γι αυτο το λογο κανουν προσπαθεια να προσελκυσουν αλλοδαπους ιατρους.Πολλοι επισης ειναι οι νεοι γερμανοι που εγκαταλειπουν τις ιατρικες σχολες και δεν συνεχιζουν καν το επαγγελμα του γιατρου.
Αυτο συμβαινει διοτι πολλοι γερμανοι εχουν την νοοτροπια να απορροφηθουν γρηγορα στην αγορα εργασιας  σε οποιοδηποτε επαγγελμα κι οχι να παραμενουν χρονια ανεργοι.

φιλικα,