Γιατροί στα Εμιράτα,Αγγλία και Γερμανία για δουλειά






Η πλήρης κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και οι απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες στο σύστημα των ιδιωτικών κλινικών, έχουν οδηγήσει ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού σε μετανάστευση στο εξωτερικό.

Κυρίως σε χώρες όπως η Γερμανία, αλλά και στην Μ. Ανατολή, όπως τα Εμιράτα (Ντουμπάι), χιλιάδες είναι οι Έλληνες και Ελληνίδες, γιατροί και νοσηλευτές που ξεκινούν εκεί μια νέα ζωή. Αναγκασμένοι τις περισσότερες φορές από το φάσμα της ανεργίας που τους εμποδίζει από το να έχουν μια φυσιολογική ζωή, μαζεύουν τις βαλίτσες τους και εγκαθίστανται σε ξένες χώρες.

 




Η μετανάστευση αυτή του εξειδικευμένου προσωπικού, έχει μετατραπεί σε μία από τις μεγαλύτερες πληγές της χώρας. Την ίδια ώρα, εργοδότες - καθάρματα, εκβιάζουν πραγματικά όσους προσπαθούν να παραμείνουν στην Ελλάδα, με καταπάτηση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων τους και μια άνευ ορίων εκμετάλλευση. Λογιστικές αλχημείες προκειμένου οι εργαζόμενοι να είναι αιώνιοι... νεοπροσληφθέντες, δίχως βασικά δικαιώματα, αλλά ούτε καν αναγνώριση των εργασιών τους. Την ίδια στιγμή, σε πολλά ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, απασχολούνται παράνομα ή νόμιμα αλλοδαποί και αλλοδαπές από χώρες κυρίως των Βαλκανίων. Μια προσπάθεια αντικατάστασης του ελληνικού πληθυσμού, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη...


πηγή elkosmos.gr