Φαινόμενο Γκάστάρτστ


 
 


Μετα απο ερωτηματα ελληνων συναδελφων θα ηθελα να κανω μιαν αναφορα στο θεμα Γκαστάρτστ,τι σημαινει και τι ακριβως ειναι.
Ερωτηματα που δεχομαι σε μειλ αναφερονται στο θεμα αυτο,ενω δεν μπορω να μην αναφερω οτι καποιοι αισθανθηκαν εξαπατημενοι απο το θεμα αυτο.
Καταρχην να δωσω τον ορισμο του γκαστ αρτστ.
Γκαστ αρτστ ειναι ο γιατρος ο οποιος εργαζεται σε μια κλινικη ή νοσοκομειο ως εξωτερικος συνεργατης κατα βαση,ή αν προκειται για νεο γιατρο μη ειδικευμενο αποτελει μια μορφη πρακτικης εξασκησης του επαγγελματος του.
 
 
 
Οταν ενας γιατρος ειδικευμενος δουλευει δηλωμενος ως γκαστ αρτστ αυτο σημαινει οτι δεν ειναι πληρους απασχολισης υπαλληλος για την κλινικη ή νοσοκομειο οπου εργαζεται.
Τα πραγματα ομως αλλαζουν αν προκειται για νεο γιατρο που θελει να παρακολουθησει ειδικοτητα.Εκει τα πραγματα διαφοροποιουνται γιατι πρωτον ενδεχεται να μην πληρωνεται ή να πληρωνεται ελαχιστα και η εκπαιδευση του θεωρειται πρακτικη εξασκηση και οχι παρακολουθηση ειδικοτητας.Ετσι δεν μπορει να λαβει μεσω της θεσης εργασιας αυτης τα πιστοποιητικα ειδικοτητας,δειτε στο αρθρο ειδικευομενος ιατρος το πριν και το μετα.
Σε αρθρο στο συμβολαιο εργασιας ως ιατρος δεκεμβριο αναλυω συγκεκριμενα πως παντα πριν την αιτηση σας προς εργασια-ειδικοτητα πρεπει να βρισκετε απο τον καθε οικειο ιατρικο συλλογο κρατιδιου την λιστα με τους συμβεβλημενους ιατρους,νοσοκομεια ή ιατρεια ή κλινικες που παρεχουν την ειδικοτητα εγκεκριμενοι ιατροι απο τον συλλογο για την παροχη ειδικευσης.
Για να μην αισθανθουν λοιπον καποιοι συναδελφοι εξαπατημενοι οταν ερθουν προ εκπληξεως λαμβανοντας μια θεση γκαστ αρτστ,πρεπει να λαμβανουν τις καταλληλες πληροφοριες.
 
καλη χρονια ευχομαι!