Προκαλει η δηλωση για τους αλλοδαπους γιατρους απο το ακροδεξιο κομμα





Mια δήλωση του ακροδεξιού κόμματος της γερμανιας υπό τον τίτλο
 "Warnung vor Patienten-Gefährdungen durch ausländische Discount-Ärzte ohne Deutschkenntnisse"δηλαδή προειδοποίηση των ασθενών από κινδύνους από τους ξένους γιατρούς/σούπερ μαρκετ που δεν μιλούν γερμανικά"προκαλει.

Το NPD ,ακροδεξιο κομμα σπεύδει να προκαλέσει σύγχυση κατά την πρόσληψη των αλλοδαπών γιατρών και νοσηλευτών στις κλινικές και καλλιεργεί το μίσος των γιατρών επίσημα. Κοινώς γνωστό ως "ausländische Lohndrücker in weißen Kitteln".

 Επιπλέον, το άγχος είναι ευρέως διαδεδομένο, σύμφωνα με τους ακροδεξιους στο ότι θα μπορούσε να κοστίσει "η ξένη διείσδυση στη ζωή των νοσοκομείων", διότι οι φτηνοί/πληρωμένοι ξένοι γιατροί μιλούν λίγα γερμανικά και ως εκ τούτου είναι επιρρεπής σε λανθασμένη διάγνωση και ακατάλληλη θεραπεία. "

Αντίθετα,το CDU αναφέρεται στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την έλλειψη γιατρών στις αγροτικές περιοχές και τα υψηλά πρότυπα ποιότητας στην υγειονομική περίθαλψη ενω κατακρίνει το γεγονός. 

 Οι ακροδεξιοι κάνουν  παρατηρήσεις για την ελευθερία της έκφρασης που κατοχυρώνεται μεσω βασικού νόμου κι οτι εχουν το δικαιωμα να λενε αυτο που θελουν.





πηγή :στοιχεια για την γραφη άρθρου από Sächsische Zeitung sz-online.de