Nέος υπουργός Υγείας της Ρουμανίας ο Αραφάτ




Λαϊκός  ήρωας  της Ρουμανίας, και παλαιστινιακής καταγωγής, ο Ραέντ Αραφάτ, είναι ο νέος υπουργός Υγείας της Ρουμανίας. Ο Πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου διόρισε την Τετάρτη το γιατρό ως διαάδοχο του  Τσεπόϊ Βασίλε, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί εξαιτίας των ισχυρισμών διαφθοράς προς το προσωπό του.
Ο Αραφάτ είχε προταθεί από τον πρωθυπουργό Βίκτορ Πόντα. Η Σοσιαλιστική αναμένει να κερδίσει πλεονεκτήματα μέσω αυτής της επιλογής στις  γενικές εκλογές στις  9 Δεκεμβρίου στη Ρουμανία.
 
Bucuresti "Casa Poporului"
 
Ο Αραφάτ είναι πολύ δημοφιλής επειδή έχει δημιουργήσει την καλύτερη υπηρεσία διάσωσης έκτακτης ανάγκης  SMURD .O Μπασέσκου στις αρχές του 2012 ήθελε να τον διορίσει ως Υφυπουργό στο Υπουργείο Υγείας της Ρουμανιας, τότε χιλιάδες  ρουμάνοι  εβδομάδες ήταν στο δρόμο διαδηλώνοντας για τον ίδιο τον Αραφάτ και εναντίον του πρώην συντηρητικής κυβέρνησης προέδρου Μπασέσκου.
Ήταν η μεγαλύτερη σειρά από διαμαρτυρίες για περισσότερο από δέκα χρόνια στη Ρουμανία. Ο Αραφάτ πρέπει να πάρει τα προβλήματα της υγειονομικής περίθαλψης υπό έλεγχο όσον αφορά την κακή υποδομή στο σύστημα υγείας της Ρουμανίας καθώς και  για την μαζική μετανάστευση από καλά εκπαιδευμένους ιατρούς και νοσηλευτές ρουμάνους που φευγουν από την χώρα.
 
 
Πηγή άρθρου-sursă- traducere în limba greacă: ελεύθερη μετάφραση από ρουμανικές ειδησεις