Το πρώτο υβριδικό χειρουργείο




Το πρώτο υβριδικό χειρουργείο πολλαπλών ειδικοτήτων στο Υγεία

Εγκαινιάστηκε σήμερα το νέο υβριδικό χειρουργείο πολλαπλών ειδικοτήτων τελευταίας γενιάς του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ. Είναι το πρώτο σε όλη την Ελλάδα και ένα μόλις από τα 10 περίπου ανάλογων δυνατοτήτων που λειτουργούν στην Ευρώπη και περίπου 20 συνολικά διεθνώς σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και Γερμανία.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, του Δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γεωργίου Πατούλη, του προέδρου της MIG και του Ομίλου Υγεία Ανδρέα Βγενόπουλου και πλήθος προσκεκλημένων.







Στο υβριδικό χειρουργείο του ΥΓΕΙΑ, επιφάνειας 87 τμ, μπορούν να διενεργούνται ανοικτές και διαδερμικές επεμβάσεις από ειδικότητες όπως αγγειοχειρουργική, επεμβατική καρδιολογία, καρδιοχειρουργική, νευροχειρουργική, επεμβατική ακτινολογία, ορθοπεδική, γενική χειρουργική, χειρουργική τραύματος, ουρολογία καθώς και οποιοδήποτε άλλη ειδικότητα της χειρουργικής.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Λυκουρέντζος με αφορμή το γεγονός αυτό επισήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει ικανές επιστημονικές και επιχειρηματικές δυνάμεις, οι οποίες δημιουργούν, προσφέρουν και υποδεικνύουν προς όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες τον αληθινό δρόμο για την έξοδο από την κρίση και την πραγματική ανάπτυξη.

Επίσης ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία και με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αναπτύσσει καινοτόμες πολιτικές, στις οποίες κεντρική στρατηγική θέση κατέχει ο Τουρισμός Υγείας. Επίκειται δε στο προσεχές διάστημα η κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη θεσμοθέτηση και λειτουργία του Τουρισμού Υγείας.

Ο κ. Βγενόπουλος σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι παρά την κρίση ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ συνεχίζει το επενδυτικό πρόγραμμα, έχοντας καταφέρει ταυτόχρονα να αυξήσει τις θέσεις εργασίας κατά 3% περίπου, να διασφαλίσει την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

πηγή από madata.gr