Η υγεία και οι εκλογές αλά αμερικέν




Στα μεγαλα κρατη οπως οι ΗΠΑ και η Κινα,η Γερμανια η ιατρικη ασφαλιση του πληθυσμου ειναι ενα θεμα πολιτικης και επιστημης αρκετα σημαντικο για τον λαο.




Τοσο σημαντικο θεμα που λαμβανει χωρα ακομη και στην αποφαση ψηφου του πληθυσμου.

Ας δουμε ομως το θεμα για τις ΗΠΑ.

Οι εκλογες στις ΗΠΑ φερνουν τον Ομπαμα αντιμετωπο  του συστηματος υγειας στην Αμερικη με 32 εκ., ανασφαλιστους αμερικανους πολιτες οι οποιοι  στερούνται οποιασδήποτε καλυψη στον τομεα της υγειονομικης περιθαλψης και ασφαλεια υγειας.

Ο νομος του Ομπαμα εφερε αντιδρασεις αν και στο τελος κερδισε με εντυπωσεις.

Ο νομος αφηνε οσους εχουν οικονομικη δυνατοτητα να εχουν ασφαλιση υγειας ,επισης  προεβλεπε την υποχρέωση κάθε Αμερικανού να αποκτήσει ασφάλιση πριν από το 2014.

Εκτος την  υποχρεωτικη ασφαλιση των Αμερικανών, η μεταρρυθμιση περιλαμβανει και μετρα, οπως τα παιδια μεχρι 26 ετων να τα καλυπτει η ασφαλεια των γονεων.

Ο νομος θελει ακομη απο τις ασφαλιστικες εταιρειες να διδουν παροχες υγειας σε όλους,
ανεξαρτητα της κατάστασης της υγειας τους ή της ηλικιας τους σε λογικες τιμες και επισης προβλεπει μεγαλυτερη υγειονομικη καλυψη στα 16 εκ των φτωχοτερων Αμερικανων.

Η μεταρρυθμιση « Ομπαμα» για την Υγεια των Αμερικανων θεωρω οτι αποτελει ενα απο τα σημαντικοτερα θεματα του Αμερικανου προεδρου απο την αναληψη της προεδριας του.

Θα του ανοιξει αραγε το δρομο της νικης;
θα ειναι το μεσο που θα κερδισει ή οχι ;
θα το δουμε.....

Φιλικα,