Περισσότεροι αλλοδαποί γιατροί





Μεγαλή αναζήτηση για πολλά νοσοκομεία στη Γερμανία, για γιατρούς. Συμπληρώνουν τα κενά πιο συχνά οι γιατροί από το εξωτερικό. Οι ειδικοί προειδοποιούν: Πολλοί γιατροί δεν καταλαβαίνουν και δεν μιλούν αρκετά γερμανικά.

Ο αριθμός των αλλοδαπών ιατρών αυξήθηκαν από το 2011 κατά περισσότερο από 4000 έως 32 548 πέρυσι, καθώς ανακοίνωσαν οι ιατρικοί σύλλογοι. 

Πριν από δέκα χρόνια υπήρχαν μόνο οι μισοί.






Ειδικά τα μικρότερα νοσοκομεία της χώρας συχνά  δεν βρίσκουν καθόλου άλλο ιατρικό προσωπικό.

Οι περισσότεροι αλλοδαποί ιατροί που αναφέρθηκαν  8604 στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, ακολουθεί η Βαυαρία και η Βάδη-Βυρτεμβέργη με 5563 και 3420 αντίστοιχα.Από αυτούς τους γιατρούς, σύμφωνα με το Διοικητικό Συμβούλιο Ιατρικής το 56% προέρχεται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 18 τοις εκατό από την Ασία, το 17 τοις εκατό από την υπόλοιπη Ευρώπη, 5 τοις εκατό από την Αφρική. Το μεγαλύτερο μέρος της εργασίας που πραγματοποιείται
με 28.310 ξένους γιατρούς.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μαρμπουργκερ Μπουντ, Ρούντολφ Χένκε, επέκρινε την έλλειψη γλωσσικών δεξιοτήτων. Οι γιατροί είναι επίσης ευπρόσδεκτοι για τα επαγγελματικά προσόντα τους,και σύμφωνα με την Ένωση .

 
Ξενοι γιατροι απο Αφρικη στη Γερμανια
 Όμως, οι γλωσσικές απαιτήσεις  αναφέρει πρέπει να είναι ενιαία σε υψηλότερο επίπεδο. Πρέπει να το αποδείξει  ο κάθε γιατρός με την ύπαρξη μιας αναγνωρισμένης εξετάσης στην ιατρική ορολογία.Διαφορετικά, υπαρχει προβλημα όχι μόνο στη συνομιλία με τον ασθενή, αλλά επίσης και με τους συναδέλφους.


Συχνά υφίστανται εμπορικοί διαμεσολαβητές, από τους  ξένους γιατρους στη χώρα, αναφέρει ο Χένκε. "Αυτό είναι συμπεριλαμβανομένης λογικό, αλλά θα πρέπει επίσης να μιλούν γερμανικά." 


 Σύμφωνα με την προηγούμενη έρευνα του Μαρμπούργκερ Μπούντ 12.000 θέσεις γιατρών είναι κενές στις κλινικές.

"Τα προβλήματα επικοινωνίας υπάρχουν με την αύξηση των ξένων γιατρών να μεγαλώνουν. Χρειαζόμαστε επειγόντως ενιαίες ρυθμίσεις  για το μάθημα γλώσσας, "αναφέρει  μέλος του διοικητικού συμβουλίου του γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου στην Bild.

Σχεδιάζεται ένα σχέδιο κανονισμού που τροποποιεί το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας για την αναγνώριση των αλλοδαπών γιατρών και άλλων επαγγελματιών υγείας.




πηγη αναγνωση και ελευθερη μεταφραση απο Antenne.de δειτε το αρθρο στα γερμανικα κι ΕΔΩ .