Aναζήτηση άμεσων λύσεων για την ανεργία

 


Σε αναζήτηση λύσεων για την ανεργία


Συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας της Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Γερμανίας στην Ρώμη με στόχο την αναζήτηση άμεσων λύσεων με στόχο την τόνωση της απασχόλησης.


Η κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» της ανεργίας είναι το κύριο θέμα της συνάντησης των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών της Ιταλίας, Γαλλίας, Ισπανίας και Γερμανίας, που πραγματοποιείται στην Ρώμη.






Το ζητούμε είναι να διαμορφωθούν ουσιαστικές προτάσεις ενόψει της συνόδου κορυφής της Eυρωπαϊκής Ένωσης στις 27 και 28 Ιουνίου για να τονωθεί άμεσα η απασχόληση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιταλία με την στήριξη της Ισπανίας και της Γαλλίας θα ζητήσει να διατεθούν το γρηγορότερο δυνατό τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν εγκριθεί για σχέδια που αναμένεται να βοηθήσουν τους νέους να βρουν απασχόληση. Όπως όμως αναφέρουν ιταλοί σχολιαστές,η Γερμανία προβάλλει αντιστάσεις.

Έκθεση με προτάσεις της κυβέρνησης Λέτα




Έκθεση αναμένεται να παρουσιάσει η κυβέρνηση Λέτα με μέτρα για τον τομέα της απασχόλησης

Οι ιταλοί υπουργοί Οικονομικών Σακομάνι και Εργασίας Τζοβανίνι, πρόκειται να εκθέσουν, παράλληλα στους συναδέλφους του τα μέτρα που η κυβέρνηση Λέτα θα παρουσιάσει επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα λίγο πριν την Ευρωπαϊκή Σύνοδο.

Στα κύρια σημεία τους βρίσκονται η αισθητή μείωση των φόρων για τους εργοδότες που προσλαμβάνουν νέο προσωπικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ένα είδος συμμαχίας γενεών: μερική απασχόληση, δηλαδή, για τους υπάλληλους που πλησιάζουν στην σύνταξη, ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να εργάζονται παράλληλα και νέοι, βέβαια με part time» συμβόλαια.

Οι άνεργοι στις χώρες της ευρωζώνης υπερβαίνουν τα είκοσι εκατομμύρια και από την σημερινή τετραμερή συνάντηση υπουργών στην Ρώμη αναζητούνται κάποιες, πρώτες, συγκεκριμένες απαντήσεις.


πηγή από DW
Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη
Υπεύθ. σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη