Αλληλεγγύη στους τούρκους γιατρούς




Αλληλεγγύη με τους γιατρούς στην Τουρκία.
Από το Βερολίνο. Η γερμανικός Ιατρικος Συλλογος κατέκρινε τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων κατά των γιατρών στην Τουρκία  έντονα.

Σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε ο Πρόεδρος κ.Μοντγκόμερι,κατέκρινε τη δράση των αστυνομικών ως παραβίαση του διεθνούς αρχή της ιατρικής ουδετερότητας, όπως αναφέρεται στη Σύμβαση της Γενεύης.




τουρκοι γιατροι συμπαραστεκονται στους διαδηλωτες




Οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους αρχής για την υγεία και την φροντίδα του ασθενούς, και ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσαν να διωχθούν για την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Σε μια άλλη επιστολή προς τον Πρόεδρο του τουρκικουΙ ατρικού Συλλόγου "Türk Tabipleri Birligli," οΔρ Eri Bilaloglu, εκφράζει ο πρόεδρος την πλήρη αλληλεγγύη του γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου/διαβεβαίωνει τους γιατρούς της Τουρκίας.

"Η ακατάλληλη χρήση της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη και άλλες τουρκικές πόλεις ανησυχήσει πολλούς γιατρούς στη Γερμανία», είπε ο Μοντγκόμερι.




αστυνομικοί να συλλαμβάνουν γιατρούς στη
Κωνσταντινούπολη επειδή φρόντιζαν διαδηλωτές



Ιδιαίτερα οι ενέργειες της αστυνομίας, οταν οι τραυματίες διαδηλωτές  χρίζουν πρόσβασης σε ιατρική περίθαλψη και ιατρικό προσωπικό που έρχεται σε βοήθεια των τραυματισμένων διαδηλωτών, η σύλληψη, ήταν εντελώς απαράδεκτη από την άποψη της Γερμανικής Ιατρικής Ένωσης.

Διαβάστε το άρθρο στα γερμανικά ΕΔΩ.

πηγή ανάγνωση κ ελευθερη μετάφραση από το άρθρο της aerztezeitung.de .
φωτογραφίες για το άρθρο από το διαδίκτυο