Πέτυχαν οι νοσοκομειακοί γιατροί




Επιτυχία για τους κλινικούς ιατρούς
Περισσότερη αμοιβή και λιγότερη εργασία
Η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τους γιατρούς στα νοσοκομεία της γερμανίας τους έδωσε ως κέρδος 4,6 τοις εκατό περισσότερα χρήματα.
Το άγχος για τους κλινικούς ιατρούς παραμένει, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν λιγότερες ώρες εργασίας κάθε εβδομάδα.

Στο Βερολίνο και στο Ντίσελντορφ. Ο πέμπτος γύρος των διαπραγματεύσεων οδήγησε σε μια σημαντική συμφωνία: Ο Σύλλογος Δημοτικών Εργοδοτών (VKA), και η ένωση των γιατρών Marburger Bund (MB) συμφώνησαν την Τετάρτη σε αυξήσεις μισθών και βελτίωση του χρόνου εργασίας.

Και οι δύο πλευρές εξέτασαν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων των μισθών που είναι  πλεον αποδεκτή.

Οι εργοδότες αναμένουν μια πρόσθετη επιβάρυνση για τις κλινικές στα € 400 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου 2014.



 





Αναδρομική αύξηση των μισθών
(Οι μισθοί των περίπου 50.000 ιατρών στα 500 νοσοκομεία της Γερμανίας, με εξαίρεση εκείνων που στο Βερολίνο και το Αμβούργο αυξηθηκαν  αναλόγως με ισχύ από την 1 Ιανουάριου του 2013 κατά 2,6 τοις εκατό).

Το επόμενο έτος θα υπάρξει μια επιπλέον χρέωση επιπλέον δύο τοις εκατό.

Κατά την αναφορά της επιτυχίας της Marburger Bund μια πιο θετική εκτίμηση της επιχορήγησης υπόλοιπα, τα οποία δείχνουν το συνολικό αποτέλεσμα της συλλογικής σύμβασης, με αντίκτυπο 0,6 τοις εκατό.

Η ένωση των γιατρών είχε ζητήσει την έναρξη διαπραγματεύσεων στις έξι τοις εκατό περισσότερο, οι εργοδότες βέβαια είχαν επιμείνει μέχρι την περασμένη εβδομάδα σε ένα μέγιστο δύο τοις εκατό αύξηση.


 





Μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας μειώνεται
Μια άλλη θετική έκβαση των γιατρών ήταν η μείωση του μέσου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας από 60 σε 58 ώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Μαρμπουργκερ Μπουντ.
Παρ 'όλα αυτά, θα είναι πιο εύκολο για τους γιατρούς για τις ώρες εργασίας τους και με τον εργοδότη για την κάλυψη των συμφωνηθέντων ορίων.

Το νέο στοιχείο είναι ότι το δικαίωμα για άδεια συμφωνείται με βάση την εργασιακή εμπειρία. Έτσι, υπάρχει η δυνατότητα στο έβδομο έτος της υπηρεσίας συνολικά ,ο γιατρος  να εχει δικαιωμα 30 μέρες διακοπών.


πηγή άρθρου  αναγνωση και ελευθερη μεταφραση απο finanznachrichten.de ,aerztezeitung.de

δειτε το αρθρο στα γερμανικα ΕΔΩ .