Οι γιατρίνες διαλέγουν μερική απασχόληση





Προ μηνών είχα ασχοληθεί με ένα θέμα που θεωρώ αρκετά ενδιαφέρον για όλες τις γυναίκες που ασχολούνται με το ιατρικό επάγγελμα- Γιατρίνα στη Γερμανία.

Σήμερα θα ήθελα να αναφερθώ σε κάτι παρόμοιο,μόνο που θα ήθελα να παραθέσω καποια νέα στοιχεια και γιατί οι γυναικές ιατροι απασχολούνται πιο πολύ με την μερικη απασχοληση ως επαγγελματίες καθώς και το γεγονός οτι δεν καταλαμβανουν διευθυντικες θεσεις.

Το ποσοστό των γιατρίνων που εργάζονται έχει αυξηθεί στο 45 τοις εκατό.
Η αναλογία των γυναικών μεταξύ των φοιτητών ιατρικής και των γιατρών αυξάνεται σταθερά εδώ και χρόνια.
Εν τω μεταξύ, τα δύο-τρίτα όλων των νέων φοιτητών αποτελούνται απο γυναικες.


Το ποσοστό των γυναικών που εργάζονται ως γιατροί είναι 33,6 τοις εκατό (1991) και αυξήθηκε στο 45 τοις εκατό (2011), με στοιχεια απο το γερμανικό Ιατρικό Σύλλογο.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι περισσότερες γυναίκες φθάνουν σε ηγετικές θέσεις. Ακόμα παρά το υψηλό ποσοστό των γυναικών στην ιατρική καριέρα συνήθως κυρίως βλέπουμε ηγετικές θέσεις των ανδρών στην ιατρική καριερα να είναι το πιο συχνό φαινόμενο.






Το 50 τοις εκατό του συνόλου αφορούν τις γυναικες/γιατρούς στα νοσοκομεία.
Πολλές γυναίκες εργάζονται με μερική απασχόληση
-το 37 τοις εκατό είναι γυναίκες γιατροί στα νοσοκομεία
-το 64 τοις εκατό, σχεδόν διπλάσια, ωστόσο με μερική απασχόληση
Ο λόγος: Πολλές γυναίκες επιλέγουν τη μερική απασχόληση, προκειμένου να συνδιαζουν την εργασία και την οικογενειακή ζωή.


Βλέπουμε στη Γερμανία να υπάρχουν όλο και περισσότερες γιατρίνες σε νοσοκομεία και ιδιωτικά ιατρεία. Όμως διευθυντριες σε νοσοκομείο εξακολουθούν να είναι σπάνιες!

15,6 τοις εκατό έχει ανέβει το ποσοστό για την μερική απασχόληση στο ιατρικό επαγγελμα.


 





πηγή για την γραφή άρθρου από διαδίκτυο,bild.de,springermedizin.de