Για καλύτερη χρηματοδότηση Έκκληση από τα νοσοκομεία





Στο Βερολίνο κατά το πρώτο εξάμηνο 2013, τα νοσοκομεία χρειάζονται επείγουσα οικονομική βοήθεια, η κλήση γίνεται για περισσότερα από 1.000 στελέχη από τα νοσοκομεία σε όλη τη Γερμανία.
Η κατάσταση των νοσοκομείων στις πόλεις και τις περιφέρειες απαιτεί μια δίκαιη χρηματοδότηση για κάθε νοσοκομείο.
Η κατάσταση στα νοσοκομεία γίνεται όλο και περισσότερο ένα ζήτημα εθνικής σημασίας. Οι κλινικές δεν μπορούν πλέον σε εθνικό επίπεδο να πληρώσουν την αύξηση του κόστους και τις αυξήσεις των μισθών του νόμου (ανώτατο όριο των τιμών προμήθειας).





Η κριτική των ομοσπονδιακών κρατιδίων
 

Μια κριτική στις κυβερνήσεις των κρατών: η «σταδιακή μείωση» των κρατών της χρηματοδότησης ήταν «ένας λόγος για τη δυστυχία».Γι'αυτο το λόγο ταυτόχρονα θέτουν την πολιτική για τις κλινικές με τους νέους νόμους με αυξανόμενες απαιτήσεις.
"Οι επενδύσεις στον τομέα της ασφάλειας, η βελτίωση της υγιεινής, της ποιότητας και του προσωπικού, απαιτούν επαρκείς οικονομικούς πόρους», δηλώνουν.

Επίσης, για να κρατήσει το ιατρικό επάγγελμα και το νοσηλευτικό επάγγελμα και να γίνει πιο ελκυστικό και για να ισχύει κατάλληλο πλαίσιο πολιτικής και οικονομικών πόρων είναι αναγκαίο.Γιάυτό  δάνεια στις κλινικές καταστούνται αναγκαία.


Η αμοιβή για τα νοσοκομεία θα πρέπει να αυξηθεί, έτσι ώστε τα ποσοστά των μισθών να έχουν αυξηθεί κατά 15,9 τοις εκατό από το 2006, αυξήθηκε μόνο κατά 8,7 τοις εκατό.

Αυτά εισήχθησαν ως "συμβολή στην οικονομική ανάκαμψη" της υποχρεωτικής ασφάλισης υγείας ", το οποίο έχει πλέον αποθέματα περίπου 30 δισ. ευρώ.
 Στο πλαίσιο αυτό, επιπλέον 750 εκατομμύρια ευρώ περικοπές, οι οποίες θα απαιτούσαν από τις κλινικές, το 2013 και το 2014 ήταν "εντελώς απαράδεκτο".
 Προφανώς διαφορετικές ιδέες επικράτησαν από μια δίκαιη χρηματοδότηση για κάθε νοσοκομείο. Αναφέρθηκε να παρέχεται η χρηματοδότηση από τα ασφαλιστικά ταμεία για την υγεία.





πηγή άρθρου αναγνωση και ελευθερη μετάφραση από derwesten.de

διαβαστε το αρθρο στα γερμανικα εδώ .