Θέσεις μερικής απασχόλησης διαλέγουν οι γυναίκες στη Γερμανία





Οι γυναίκες στη Γερμανία έχουν πιο συχνά θέσεις μερικής απασχόλησης από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σχεδόν οι μισές από όλες τις γυναίκες στη Γερμανία το 2011 εργάστηκε με μερική απασχόληση.
από έρευνα στο Βισμπάντεν
Περισσότερες θέσεις μερικής απασχόλησης διαλέγουν οι γυναίκες στην Γερμανία.



 


Περισσότερες θέσεις μερικής απασχόλησης διαλέγουν οι γυναίκες στην Γερμανία



Ο κύριος λόγος για τη μερική απασχόληση τους στη Γερμανία των γυναικών ειναι ως επιλογή για τη φροντίδα των παιδιών, η φροντίδα των συγγενών ή άλλους οικογενειακούς ή προσωπικούς λόγους. Ακόμα κι έτσι, οι γυναίκες στη Γερμανία είναι πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις ανατολικές χώρες της ΕΕ οι γυναίκες που θα έπρεπε να εργάζονται με μειωμένο ωράριο, ωστόσο είναι μια σπάνια κατάσταση. 


 


Στη Γερμανία, πάνω από τα δύο τρίτα των γυναικών μεταξύ των ηλικιών 15 και 64 έχουν επαγγελματική ζωή
 

Σε χώρες της ΕΕ, με μια μικρή μερικής απασχόλησης εργασία είναι συχνά πολύ λιγότερες γυναίκες να εργάζονται στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη Γερμανία, πάνω από τα δύο τρίτα των γυναικών (68 τοις εκατό) μεταξύ των ηλικιών 15 και 64 έχουν επαγγελματική ζωή.
Η Σουηδία, η Δανία και οι Κάτω Χώρες,έρχονται κατα σειρά και η Γερμανία ανήκει στην τέταρτη θέση.
Το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης των γυναικών βλέπουμε στη Μάλτα (41 τοις εκατό),στην Ελλάδα (45 τοις εκατό) και την Ιταλία (47 τοις εκατό).

Σχεδόν το ένα τρίτο ζωντανό (32 τοις εκατό) των γυναικών στη Γερμανία ζει με μικρά ή ενήλικα παιδιά. Περίπου το 80 τοις εκατό των γυναικών αυτών αναφερεται ότι μοιράζονται την ανατροφή με τον σύντροφό της . Μόνος γονέας η γυναίκα είναι μία στις πέντε γυναίκες.


πηγή άρθρου ανάγνωση και ελέυθερη μετάφραση από το άθρο στα γερμανικά abendzeitung-muenchen.de