Αυξάνονται οι Έλληνες γιατροί στη Ρηνανία Βεστφαλία





Αυξάνονται οι Έλληνες γιατροί στη Γερμανία

Κατά 14% αυξήθηκε στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου ο αριθμός των Ελλήνων ειδικευόμενων και ειδικών γιατρών που απασχολούνται σε νοσοκομεία της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αριθμός των Ελλήνων γιατρών σε αυτό το ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας από 965 που ήταν τον Νοέμβριο του 2012 σήμερα έχει ανέλθει στους 1.100.

"Η μετανάστευση των γιατρών δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο τις υπηρεσίες υγείας στις χώρες προέλευσης. Πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με φορείς και να υποστηρίζεται με συμβουλές ένταξης και μαθήματα γλώσσας" επισήμανε ο εκπρόσωπους του υπουργείου Υγείας της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Rainer Godry κατά τη διάρκεια της 2ης συνάντησης των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ρηνανίας, Βεστφαλίας.






 "Θέλουμε ειδικευόμενο προσωπικό και βρίσκουμε στην Ελλάδα πολλούς νέους γιατρούς με τους οποίους θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Είναι έξυπνοι άνθρωποι που μαθαίνουν ξένες γλώσσες προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν στο εξωτερικό.




Αλλά το σύστημα στην Ελλάδα είναι διαφορετικό από το σύστημα στη Γερμανία. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει ισορροπία ζήτησης- προσφοράς και να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες γιατρούς να πλησιάσουν το στόχο τους. Το γερμανικό σύστημα είναι ιδανικό για αυτούς που θέλουν να ασκήσουν την ιατρική και να προσφέρουν περίθαλψη στους ασθενείς" πρόσθεσε.


πηγη απο voria.gr