300 Ηρακλειώτες γιατροί έχουν φύγει μετανάστες





Περισσότεροι από 300 Ηρακλειώτες γιατροί έχουν φύγει μετανάστες στο εξωτερικό!






Σοκ προκαλεί η διαρροή του επιστημονικού και δη του ιατρικού προσωπικού, καθώς μεχρι σήμερα, μόνο από τον Ιατρικό σύλλογο Ηρακλείου, έχουν καταγραφεί 300 αποχωρήσεις, με τους νέους του επαγγέλματος να παίρνουν την απόφαση και να φεύγουν, αναζητώντας την τύχη τους στο εξωτερικό!


Σύμφωνα με τον κ. Γρηγόρη Πασπάτη, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 300 γιατροί, μέλη του συλλόγου έχουν φύγει εκτός Ελλάδας.

"Είναι οι καλύτεροι μας γιατροί, γιατί γίνεται αντιληπτό ότι για να πάει κάποιος να εργασθεί εκτός Ελλάδας, πρέπει να είσαι πολύ καλός στη δουλειά σου γιανα μπορείς να συναγωνισθείς του εκεί συναδέλφους σου", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πασπάτης, μιλώντας στην "Εθνική Φωνή".

Ενώ για την κατάσταση στα νοσοκομεία επισημαίνει ότι αυτή πάει από το κακό στο χειρότερο. "Στο Τμήμα που εργάζομαι στο Βενιζέλειο, δεν έχουμε αγοράσει ούτε μια βίδα από το 2009. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το Τμήμα να μην έχει εκσυγχρονισθεί. Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, όμως αυτό δεν είναι αρκετό", λέει προβληματισμένος ο κ. Πασπάτης και καταλήγει επισημαίνοντας πως τα νοσοκομεία του Ηρακλείου πάσχουν.

"Το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο δεν παρέχουν σήμερα την ποιότητα της Υγείας που πρόσφεραν στον πολίτη το 2009", καταλήγει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.


πηγη απο creteplus.gr