Στα γερμανικά νέα για την υγεία στην Ελλάδα





Ρεπορτάζ για την ελληνική υγεία από τα γερμανικά νέα




Εκτεταμένο ρεπορτάζ για τις δραματικές επιπτώσεις που έχουν στην υγεία των κατοίκων της Ελλάδας οι πολιτικές λιτότητας, φιλοξενεί η γερμανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα tagesschau.de

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ!


Πυρήνας του ρεπορτάζ είναι η διαπίστωση ότι η κρίση χρέους στην Ελλάδα έχει βαθιές συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων. Στο γραπτό lead που προλογίζει το βίντεο αναφέρεται ότι υπάρχει κόσμος σοβαρά άρρωστος που δεν μπορεί καν να εγχειριστεί, λόγω του ότι του λείπουν και τα λεφτά και τα χαρτιά, και μνημονεύεται η "εισβολή" των θυμωμένων συνταξιούχων στο υπουργείο.


Ο φακός περνάει από Λαϊκή Αγορά, όπου σημειώνεται η αδυναμία όλο και περισσότερων νέων να ψωνίσουν βασικά είδη διατροφής, με αποτέλεσμα να ψάχνουν στο τέλος για τσάμπα τροφή στα απομεινάρια. Στο Κοινωνικό Ιατρείο του Ελληνικού, όπου τονίζεται ότι δε ζητιούνται χαρτιά με αποτέλεσμα να είναι το μοναδικό καταφύγιο περίθαλψης για τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, θίγεται το ζήτημα των παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και οι επιπτώσεις, σωματικές και ψυχικές, που συνεπάγεται.


Τέλος, αναφέρεται στη δουλειά του Δικτύου Αλληλεγγύης Βύρωνα που διανέμει δωρεάν τρόφιμα -μέσω δράσεων συλλογής τους από εθελοντές και σούπερ μάρκετ- και στέκεται στον αριθμό των 80 οικογενειών και στην αυξητική τάση που παρουσιάζει. το ρεπορτάζ υπογράφεται από τον Eckhart Querner.


Πηγή: tagesschau.de από τη σελίδα inews.gr