Στη 2η θεση οι ελληνες γιατροι στη Γερμανια



πληθος αλλοδαπων γιατρων για το 2012 στη γερμανια

Ρουμάνοι μεταναστες με λευκη ποδια

Απο καμία άλλη χώρα , δεν έρχονται στη Γερμανία οσο από τη Ρουμανία .

Το Διάγραμμα μας δείχνει τις χώρες προέλευσης που δραστηριοποιούνται γιατροί εδώ - και τη μεταφορά τους ωςεπαγγελματίες .

Στη Γερμανία συζητήθηκε για εβδομάδες σχετικά με τη λεγόμενη μετανάστευση της φτώχειας από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία .

Αυτό βεβαια παραβλέπει ότι οι περισσότεροι μετανάστες από τις χώρες αυτές διαθετουν καλά προσόντα - είναι μηχανικοί , ή μαθηματικοί ή γιατροί . Το infographic , που η πύλη στατιστικά statista έχει δημιουργησει για ZEIT ONLINE , δείχνει τι σημαίνει αυτό για την αγορά εργασίας και για τους γιατρούς στη Γερμανία : Περίπου 2.700 γιατροί ήταν ρουμανικής καταγωγής, το 2012 εργάζονται στη Γερμανία -απο καμία άλλη χώρα δεν εχουν ερθει περισσότεροι .


Επίσης ενδιαφέρον : Στη δεύτερη θέση ήταν μόλις κατέταξε την Ελλάδα η στατιστικη, τη χώρα που πρέπει να υποστηριχθεί από την υπόλοιπη Ευρώπη, με χρηματοδότηση από το 2010 ηδη .

Τα δεδομένα είναι ένα ακόμη παράδειγμα της σιωπηλής μεταβίβασης των ειδικευμένων εργαζομένων . Μεταναστεύουν από νότια και ανατολικά της νομισματικής ένωσης στο βορρά - και στηριζουν εκεί τα κοινωνικα συστημάτα .







αναγνωση και ελευθερη μεταφραση απ το αρθρο της εφημεριδας που δημοσιευθηκε τον ιανουαριο του 2014.

πηγη απο zeit.de




Διαβαστε το αρθρο στη γερμανικη γλωσσα και δειτε τα γραφηματα ΕΔΩ .