Για την αδεια ασκησεως ιατρου στη γερμανια





Ολοι ξερουμε πως μπορειτε να λαβετε μια αδεια ασκησεως επαγγελματος/απρομπατσιον στη γερμανια.
Εχοντας το πτυχιο του ιατρου *με την ειδικοτητα ή μη* και το πτυχιο γλωσσομαθειας Β2 μπορειτε να αιτηθειτε.




Η διαφορα απρομπατσιον και αρμπάιτσερλάουμπνις

Απρομπατσιον ειναι η βεβαιωση που λαμβανετε απο την υπηρεσια ρεγκίε-
ρουνγκ καθε κρατιδιου που επιθυμειτε να εργαστειτε.
Δηλαδη η αδεια ασκησεως επαγγελματος.Αυτο χρειαζετε πτυχιο ιατρικης,
γλωσσικο επιπεδο Β2,καθως και βεβαιωση ειδικευσης για ηδη ειδικευμενους,πτυχια,εγγραφα,εξετασεις υγειας,ποινικο μητρωο ολα μεταφρασμενα ,επικυρωμενα στη γερμανικη γλωσσα.


Αρμπάιτσερλαουμπνις ειναι η αδεια ασκησης επαγγελματος που χορηγειται
για κατοχους πτυχιου λαμβανομενου εκτος Ε.Ε.,μη αναγνωρισμενο συμφωνα με τις ευρωπαικες οδηγιες.Απαιτειται ανανεωση της και διδεται για συγκεκριμενο διαστημα.Αρα για κατοχους διπλωματων εντος ευρωπαικης ενωσης δεν ισχυει
κατι τετοιο.


Ομως ας δουμε και καποιες αλλες αποριες σας...

Μπορώ να χάσω την άδειά μου να ασκησω το ιατρικο επαγγελμα από τη μακροχρόνια ανεργία πχ σε περιπτωση που την λαβατε αλλα δεν εχετε βρει εργασια για μετεπειτα χρονια στη γερμανια;


Όχι. Η έγκριση μπορεί να ανακληθεί ή να ανακληθεί προσωρινα ,με τη θέσπιση των όρων της § 5 του Ομοσπονδιακού Κώδικα Ιατρικής ( BAO )  μόνον .



Τι κάνει μια άδεια εργασίας από την άδεια άσκησης επαγγέλματος διαφορετικό;


 Η έγκριση για έγκυρη άδεια εξασκησης ιατρικου επαγγελματος στο κράτος ειναι για να ασκεί την ιατρική στη Γερμανία . Η έγκριση επιτρέπει ειδικότερα για το ιδιωτικό ιατρείο . Για λεπτομέρειες , ανατρέξτε στην Ομοσπονδιακή Κώδικα Ιατρικής ( ΒΑΟ) .


Η άδεια εργασίας/αρπμαιτσερλαουμπνις είναι , όμως , μια προσωρινή , το περιεχόμενο περιορισμενο και συνήθως περιορίζεται επίσης η άδεια να ασκεί την ιατρική .




Σε τι θεσεις μπορώ να ασκω το επαγγελμα μου ως ιατρος με 

την άδεια εργασίας ;


Ανάλογα με τη θεση διδεται η δυνατότητα εφαρμογής για τους ειδικευόμενους γιατρους ή ειδικους σε θέσεις σε νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης , στη δημόσια υγεία , σε κρατικές υπηρεσίες και τη φαρμακευτική βιομηχανία . Επιπλέον , υπάρχει επίσης η δυνατότητα πρόσληψης από τον ιατρό σε ιατρειο .


Μπορώ να ανοιξω ιατρειο με την αδεια επαγγελματος μονο με *αρμπαιτσερλαουμνις δηλαδη;

Λόγω των ουσιαστικών περιορισμών σχετικά με την άδεια εργασίας είναι μια άδεια να ασκήσει την ιατρική σε ιατρείο γενικής ιατρικής για τα αλλα δεν είναι επαρκής.