Τελικά η Μέρκελ φταίει;





Τελικά η Μέρκελ φταίει;
Είμαι 19 χρονών και ζω και πάλι εδώ και ένα χρόνο στη Γερμανία. Ο λόγος, σπουδές. Είχε τύχει λοιπόν να ακούσω και εγώ πολλάκις να κατηγορούν την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ για την έχουσα κατάσταση, να μιλούν για φασισμό και να λένε πως στόχος της είναι να καταστρέψει την Ελλάδα. Προβληματίζομαι και αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί ο Νεοέλληνας δεν αναλαμβάνει ποτέ τις ευθύνες του; γιατί δεν μπορεί να δεχτεί πως Έλληνες οδήγησαν την Ελλάδα σε αδιέξοδο; πως εμείς ευθυνόμαστε για την "κατάντια" μας;

Η απάντηση σε όλα αυτά φυσικά είναι μια. Ο Νεοέλληνας δυστυχώς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Και όμως, υπάρχουν όντως αρκετοί Έλληνες που αυτή τη στιγμή είναι πεπεισμένοι πως για την ανεργία τους, για παράδειγμα, ευθύνεται η κυρία Άνγκελα Μέρκελ. Κατατάσσω αυτούς τους Ελληνες σε δυο κατηγορίες, τους αγράμματους και τους μορφωμένους, αλλά πολιτικά ανενεργούς Έλληνες, η μόρφωση των οποίων προφανώς έχει την ίδια "δύναμη" της πρώτης κατηγορίας.

Όλοι αυτοί όμως αρκεί να σκεφτούν πως η Άνγκελα Μέρκελ φυσικά και είναι Γερμανίδα, η οποία προσπαθεί και αγωνίζεται για το συμφέρον της χώρας της. Θα μου φαινόταν παράξενο αν έβαζε πάνω από την οικονομία της Γερμανίας αυτή της Ελλάδας, όπως και εγώ ως Ελληνίδα δεν κάνω κάτι αντίστοιχο για τη Γερμανία. Ο Νεοέλληνας τελικά έχει μάθει να φθονεί όχι αυτό που οι δυνάμεις του δεν του επιτρέπουν να καταφέρει, αλλά αυτό που δυστυχώς η τεμπελιά του δεν του αφήνει περιθώρια. Θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό αν και εμείς οι Έλληνες αρχίζαμε να αγωνιζόμαστε για το μέλλον της χώρας μας.Το κακό γίνεται ολοένα και χειρότερο όταν παραδέχονται τα ίδια τα άτομα τη παθητικότητα τους και μη εργατοσύνη τους.





Όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Άτομα που είναι ενεργά, που αγαπούν τη χώρα μας, που ονειρεύονται την Ελλάδα ως ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Ένα κράτος αξιοκρατικό, παραγωγικό, όπου δεν θα καταπατάται η ατομική ελευθερία, όπου θα κυριαρχεί η καινοτομία, ο πολιτισμός, ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ. Συνήθως πρόκειται για υψηλά καταρτησμένα άτομα με στόχους και ιδανικά, που όμως τα τελευταία χρόνια ολοένα και σε μεγαλύτερο βαθμό οδηγούνται στη μετανάστευση μιας και η Ελλάδα δεν τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Εκεί είναι που η Ελλάδα χάνει ακόμα ένα σημαντικό χαρτί της, χάνει και τους επιστήμονες της, και καταλήγει να είναι πιο ευάλωτη από ποτέ.

Η λύση στα προβλήματα της Ελλάδας θα επέλθει μόνο αν αυτά τα άτομα-εξαιρέσεις ενωθούν και αγωνιστούν ως μια δύναμη πλέον για το μέλλον της Ελλάδας, διότι μεμονωμένες προσπάθεις συνήθως είναι μη-αποτελεσματικές. Τότε ίσως να ακολουθήσει και ο υπόλοιπος πληθυσμός. Οι Έλληνες οφείλουμε να καταλάβουμε πως μόνο ΕΜΕΙΣ μπορούμε να μας βγάλουμε από την έχουσα κατάσταση, όπως άλλωστε μας οδηγήσαμε σε αυτή. Η αρχή θα γίνει απ τον καθένα μας ξεχωριστά.

Όταν ο δάσκαλος ,για παράδειγμα, θα αρχίσει να κάνει σωστά τη δουλειά του, θα μπορέσει να υπάρξει παιδεία, όταν θα έχουμε εργατικούς γιατρούς, θα υπάρξει υγεία κτλ. Αυτή την αρχή έχει η Ελλάδα μας αυτή τη στιγμή ανάγκη για να μπρορέσει σταδιακά να επέλθει ανάπτυξη. Στο χέρι του κάθε Έλληνα είναι να την κάνει, αρκεί να υπάρξει αποφασιστικότητα, πίστη, αγάπη προς την Ελλάδα. Έλληνες θα βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση, μην περιμένουμε λοιπόν καμία Άνγκελα Μέρκελ.

Μαργαρίτα Παπανικολάου


πηγή από tovima.gr