Κάποτε η Γερμανία ήταν αγαπητή στους Έλληνες





Κάποτε η Γερμανία ήταν η αγαπημένη χώρα των Ελλήνων .

Ήταν η χώρα όπου έδινε δουλειά και ευκαιρίες στους Έλληνες χωρίς εκμετάλλευση.

...μετά η κρίση του ευρώ ήρθε....

Σήμερα , μόνο το ένα τρίτο των Ελλήνων εκφράζει θετική άποψη για τους Γερμανούς.
Μεταξύ των Ελλήνων η εικόνα της Γερμανίας στην οικονομική κρίση έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό. Μόνο το ένα τρίτο ( 33,2 τοις εκατό), εξέφρασε θετική άποψη για τη Γερμανία σε μια έρευνα . Αυτό είναι το αποτέλεσμα μίας αντιπροσωπευτικής έρευνας που δημοσίευσε μια κυριακάτικη εφημερίδα.


μόνο το ένα τρίτο των Ελλήνων εκφράζεται θετικά για τους Γερμανούς


Το 2005 , η Γερμανία εξακολουθεί να ηγείται ως η πιο δημοφιλής ξένη χώρα ,σύμφωνα με την έρευνα. Εκείνη την εποχή , 78,4 τοις εκατό των Ελλήνων είχαν θετική εικόνα για τους Γερμανούς.

Αντίθετα , έχουν κερδίσει σε δημοτικότητα σημαντικά οι Ηνωμένες Πολιτείες : Σύμφωνα με την έρευνα 55,5 τοις εκατό για τις ΗΠΑ απαντουν θετικά. 




Η αύξηση είναι αξιοσημείωτη. Οκτώ χρόνια πριν , μόνο το 27,8 τοις εκατό των ερωτηθέντων εκείνη τη στιγμή είχε δείξει συμπάθεια για τους Αμερικανούς . Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επικαλέστηκε για την κρίση του ευρώ για λιγότερο σκληρά μέτρα.

Οι διαδηλώσεις κατά της καγκελάριου...αρνητική εικόνα

Από το 2010 , τα δάνεια έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα που δέχεται απο τους εταίρους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να αποφευχθεί η χρεοκοπία,φέρνει τα πάνω κάτω.Η συνολική ενίσχυση που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα ειναι περισσότερα από 200 δισ. ευρώ.

Σε αντάλλαγμα , η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται σε ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας . Η χώρα αγωνίζεται από τότε με τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο . Ένας στους τέσσερις Έλληνες είναι εκτός εργασίας μεταξύ αυτων των νέων, ακόμη περισσότερο.






Πολλοί Έλληνες κατηγορούν για το δυσανάλογο για την ελληνική λιτότητα της χώρας τους, ιδίως τη γερμανική κυβέρνηση.

Σε έρευνες , η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είναι συνεπώς για κάποιο χρονικό διάστημα , με μεγάλη διαφορά η πιο δημοφιλής ξένη πολιτικός στην Ελλάδα . Στην τελευταία επίσκεψη της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του περασμένου έτους , δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της.

 "Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν επιθυμεί τη χαλάρωση των πιέσεων προς την Αθήνα σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αντιθέτως προς τους ισχυρισμούς των Σοσιαλδημοκρατών, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), επικαλούμενο συνέντευξη της Μέρκελ η οποία θα δημοσιευεται στη Saarbrücker Zeitung."(προ 5 ημερών).

Το νεοσύστατο κόμμα Alternative für Deutschland αντιθέτως θέλει να "διαλυθεί το ευρώ και να υποχρεωθούν οι χρεωμένες χώρες όπως η Ελλάδα να φύγουν'' αναφέρουν οι Financial Times για τις γερμανικές εκλογές.

φιλικα,