Ταχεία αύξηση γιατρών που προέρχονται από το εξωτερικό





Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία 32.548 ξένοι γιατροί στη Γερμανία αναφέρθηκαν το 2012.

Έτσι, ο αριθμός των γιατρών που προέρχονται από το εξωτερικό, έχει διπλασιαστεί τα τελευταία δέκα χρόνια.
Το 2002, ο αριθμός των εργαζομένων στη Γερμανία ξενων ιατρων: οι ξένοι γιατροί ανήλθαν σε 13.180.
Λόγος για την ταχεία αύξηση είναι η έλλειψη γιατρών στη Γερμανία.






Σύμφωνα με την Μαρμπουγκερ Μπουντ εξακολουθούν να λείπουν12.000 γιατροί σε κλινικές, μέχρι το 2020 θα μπορούσαν να υπάρχουν 56.000 θέσεις να παραμένουν κενές λόγω της έλλειψης ιατρών.





Οι περισσότεροι γιατροί τώρα έρχονται από το εξωτερικό για την πρακτική στη Γερμανία προέρχονται από τη Ρουμανία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Επειδή πολλοί από τους γιατρούς που δεν μιλούν γερμανικά σωστά κατά τη στιγμή της μετανάστευσης, έρχεται πάντα το θέμα σε προβλήματα επικοινωνίας με τους συναδέλφους ή τους ασθενείς.


Η πλειοψηφία των γενικών νοσοκομείων έχουν προβλήματα να συμπληρώσουν το κενό των θεσεων οσον αφορα στο ιατρικό τμήμα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Συνδέσμου Διευθυντών των Νοσοκομείων στη Γερμανία, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, η οποία βασίζεται σε στοιχεία από 547 νοσοκομεία έδειξε : 93 τοις εκατό το βαθμολόγησαν ανάλογα λόγω της έλλειψης ιατρών ως "πολύ δύσκολο" ή "δύσκολο" για την πλήρωση θέσεων. Η κατάσταση είναι παρόμοια σε κλινικές αποκατάστασης (95 τοις εκατό), ψυχιατρικά νοσοκομεία (88 τοις εκατό) και σε εξειδικευμένα νοσοκομεία (78 τοις εκατό). Καλύτερη η κατάσταση αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο οσον αφορα τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία,οπου το 57 τοις εκατό δεν έχουν κανένα πρόβλημα στην πληροτητα θεσεων.

 Η πιο δύσκολη κατάσταση είναι σε μικρά νοσοκομεία. Σχεδόν το ήμισυ των γενικών νοσοκομείων με λιγότερες από 250 κλίνες το περιέγραψε ως "πολύ δύσκολο" να γεμίσει τις ιατρικές θέσεις εργασίας - από το γενικό νοσοκομείο με πάνω από 800 κλίνες, ήταν μόνο το ποσοστο πληροτητας θεσεων 14 τοις εκατό.


Στοιχεία για την γραφη αρθρου απο bund.de και ärztezeitung.de