Ψηφιακός γιατρός





Τι γνωρίζει η ιατρική κοινότητα για τον ψηφιακό γιατρό;

Ο αριθμός των γιατρών που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα (social media) αυξάνεται συνεχώς σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι σταδιακά ενσωματώνονται στην καθημερινότητα τους.








Σε προηγούμενο άρθρο, είχαμε αναφέρει ότι
ο αριθμός των ιατρών που χρησιμοποιούν τα social media για προσωπικές ή επαγγελματικές υποθέσεις έχει αυξηθεί κατακόρυφα, αναζωπυρώνοντας ακόμα περισσότερο της συζητήσεις για την αναγκαιότητα του ψηφιακού γιατρού.







Η καθημερινότητα των γιατρών είναι πιεστική καθώς περιλαμβάνει ραντεβού με τους ασθενείς, ενημέρωση από τους συναδέλφους τους, εξετάσεις και άλλες διαδικασίες που γεμίζουν τον χρόνο τους. Γι’ αυτό το λόγο οι κινητές ηλεκτρονικές συσκευές γίνονται ιδιαίτερα χρήσιμες για την συνέχιση της συνδεσιμότητας και την πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Είναι πολύ πιθανό όλα αυτά να φαίνονται περίεργα στο σύνολο της ελληνικής ιατρικής κοινότητας εκτός λιγοστών εξαιρέσεων που προσπαθούν να εξελιχθούν ακολουθώντας την πορεία της εξελικτικής κοινωνίας. Όπως παρακολουθούμε όλοι, ο ανταγωνισμός μεταξύ των γιατρών για την επιβίωση τους αυξάνεται και θα συνεχίσει να αυξάνεται απειλώντας την βιωσιμότητα πολλών.

Ο κάθε γιατρός οφείλει να ενημερώνεται προσεκτικά για τις νέες εξελίξεις, όχι μόνο στην ιατρική αλλά και σε κλάδους που βοηθούν την ιατρική πράξη να αναβαθμιστεί και να βελτιώσει τις υπηρεσίες υγείας. Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση, η δικτύωση και η συνεργασία είναι βασικοί παράγοντες που θα κρίνουν το μέλλον των γιατρών. Η άμεση και γρήγορη πρόσβαση στην πληροφορία θα δημιουργήσουν ένα νέο καλύτερο πλαίσιο στην επιλογή της βέλτιστης θεραπευτικής αγωγής.



πηγή από το www.pmjournal.gr